Ledramp bäst i test

Ledramp bäst i test 2022 – Hitta bästa ledrampen här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Strands SIBERIA2. Strands ARCUM3. Swedstuf Ledbar

Strands SIBERIA SR LED BAR 22" bästa ledrampar

Strands ARCUM LED bar curved

Swedstuff Ledbar, Universal

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Är du ute efter ett bättre och kraftfullare helljus till din bil? Åker du ofta på mörka vägar eller på krokiga vägar med halvtaskig sikt? Då kan en ledramp vara precis vad du behöver.

Med en ledramp får du ett extra starkt ljus som hjälper dig att få klarare sikt, den kompletterar helt enkelt helljuset på bilen. En ledramp monteras enkelt på bilen och kan även monteras bort, om du skulle vilja byta.

Ledramper kommer i olika storlekar, design och med olika maximal lumen – så välj noga utifrån vilka behov du har på vägarna. Här har vi samlat några av de bästa ledramperna på marknaden just nu.

Nedan kommer vi att dyka ner i tre ledrampar som alla rankas som bäst i test. Vi börjar med ett alternativ som vi tror passar de flesta i mellanklass, fortsätter med ett lyxigt premiumval med bågformad design och avslutar slutligen guiden med ett budgetval som passar den lilla plånboken.

Topp 3 bästa ledramp 2022

1. Strands SIBERIA SR LED BAR 22”Strands SIBERIA SR LED BAR 22" bästa ledrampar

Strands SIBERIA SR ledbar är en ledbar bäst i test som vi tror passar för de flesta. För strax över två tusen kronor får du en ramp på 22” som smäller ut över 5600 lumen på de mörka vägarna. Om det är ett kraftfullt extraljus till ett lindrigt pris som du behöver, ja, då är det här ett riktigt bra alternativ.

Se priset här!

2. Strands ARCUM LED bar curved

Strands ARCUM LED bar curved

Strands ARCUM LED bar curved är vårt solklara premiumval. För den som letar efter den bästa ledrampen är den här ledrampen definitivt ett bra alternativ. Här får du det mesta: kraftfullt ljus och maximalt upplyst yta.

Tack vare sin bågformade design plockar nämligen denna ledramp upp även de delar av vägen som annars skulle ligga i mörker.

Se priset här!

3. Swedstuff Ledbar, Universal

Swedstuff Ledbar, Universal

Du vill ha en ledbar bäst i test som inte kostar skjortan? Okej, inga problem. Här är budgetalternativet som kostar lite drygt en halv tusenlapp. Och med en IP-klass på IP67 tål den även det mesta.

Swedstuff ledbar är en enkelradig ramp i aluminium, som med sina 6 dioder får ut över 2000 lumen – en trygghet på de svenska vintervägarna. Den har en modest längd på närmare 30 centimeter (276 mm) och en höjd på drygt sju centimeter. Det gör att den har ett perfekt format för att ge så mycket ljus som möjligt och samtidigt störa så lite som möjligt.

Se priset här!

Köpguide för ledramp

Vi har nu gått igenom tre av de bästa ledramperna på marknaden just nu, men hur ska man egentligen tänka när man väljer ledramp?

1. Ljusstyrkan

Det är lätt att tro att ju starkare ledramp, desto bättre. Men riktigt så enkelt är det faktiskt inte och vilken som är den bästa ledrampen för dig beror på flera saker. Alla kommer inte att ha ett behov av den starkaste lumen och då är det ju onödigt att ha kastat bort pengar på någonting som ändå inte kommer till nytta.

Överlag kan man säga att om du är ute efter ett extraljus, eller bara ett enkelt komplement till bilens helljus, så behöver du inte köpa den allra kraftfullaste ledrampen. Istället kanske budgetalternativet eller mellanklassalternativet skulle kunna passa för just dina behov.

Men om du vet med dig att du kommer att köra länge och mycket på mörka vägar med naturen nära kan ett starkare ljus vara att föredra. Med ett starkare ljus når ljuskäglan längre, vilket kan hjälpa dig att se vilda djur som lurar i dikeskanterna.

2. Ljusbild

Någonting annat som är viktigt att tänka på när man väljer ledramp är hur ljusbilden ser ut:

En böjd design på ledrampen kan göra att ljusbilden blir bredare, någonting som kan hjälpa om man behöver se längre ut åt kanterna på/från vägen.

Kör du ofta på långa, raka vägar kanske du istället är i behov av en ljusbild som når långt fram på vägen, men som kanske är ganska smal.

Fundera över vilken ljusbild som skulle passa dig bäst och hitta din favorit utifrån det.

 

Summering

Oavsett vilka krav du har på ledramp så finns det en ledramp som passar dig. I den här guiden har vi gått igenom tre stycken favoriter som alla rankas som en ledramp bäst i test. När du väljer ledramp kan saker som ljusbild, ljusstyrka och design vara bra att ha i åtanke.

Vi har gått igenom ett mellanklassval som passar de flesta, ett premiumval som passar den som vill ha allt och ett budgetval som passar den som vill ha bra ljus för en liten peng.

Vi hoppas att du har hittat din favorit, lycka till!

Vanliga frågor kring ledramp

1. Kan ledramper endast användas på bil?

Absolut inte! Ledramper fungerar utmärkt att använda på alla typer av fordon, såsom på lastbilar, traktorer, motorcyklar (här passar en mindre variant naturligtvis bäst) och på andra typer av arbetsfordon.

2. Hur sätter man fast en ledramp?

Ledramper kommer oftast med ett fäste och kablage, så att du enkelt ska kunna skruva fast samt koppla in ledrampen på bilen. Hur fästet ser ut beror på vilken modell du har införskaffat. Instruktioner för exakt hur du monterar din ledramp medföljer oftast.

3. Vad innebär teoretisk och faktisk lumen?

Ett enkelt svar på den frågan är att de är två mått på samma sak men under olika förutsättningar.

Den teoretiska lumen är ett mått på maximal ljusmängd som kommer ut ur din ledramp under perfekta förhållanden. Det är med andra ord maximal ljusmängd i teorin.

Den faktiska lumen är ett mått på maximal ljusmängd som kommer att komma ut ur din ledramp, alltså inte under perfekta förhållanden utan i det verkliga livet.

Anledningen till att den teoretiska lumen aldrig stämmer överens med verkligheten handlar bland annat om effektläckage, som är helt normalt men som alltså påverkar den maximala ljusmängden.

 

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.