Kupévärmare bäst i test 2022 – Hitta bästa kupévärmare här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Defa 2100 Watts2. Universal3. Waveline 800
Defa Termini kupevärmare bästa kupevärmareKupévärmare, UniversalKupevärmare WaveLine 800W
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

När det gäller kupevärmare finns en hel del sådana att välja mellan på marknaden. Vid en första anblick kan de se lika ut till utseendet. De kan också tyckas vara helt lika när det gäller funktionen. Även den som kan en del om bilar kan alltså ha lite problem när det gäller att välja rätt kupevärmare. Särskilt när det gäller att välja mellan modeller där det bara skiljer ett par hundra Watt.

Vi har i det här testet jämfört flera olika modeller och testat dem i olika fordon för att se om de klarar av att värma även större bilar. Vi tittar också på hur de monteras, på deras säkerhet samt på hur lätta de är att hantera. Även ljudnivån hos de olika värmarna har testats.

I vår text finns även en köpguide med samt svaren på några av de vanligaste frågorna.

I vårt test tar vi upp både kraftigare och mindre kraftiga kupevärmare av olika storlek. Om du har en större bil bör du välja en av de kraftigare varianterna om du vill ha en riktigt varm bil när du kommer ut till den. Är du mer mån om vad kupevärmaren kostar i drift är en värmare med lägre wattantal bättre men å andra sidan blir din bil inte lika varm och du riskerar att behöva skrapa rutor och liknande på egen hand.

Vi har valt att ha med både kända och mindre kända märken av kupevärmare och de är också i olika prisklasser för att du ska kunna finna en variant som passar dig och din bil. De fyra värmare vi har med i testet är de som vi finner absolut bäst men beroende på placering i bilen, bilstorlek och sett till vilken temperatur du vill ha i din bil kan det självklart finnas andra varianter som passar dig bättre.

När du ska finna den kupevärmare som är bäst i test för just dig kan vårt test vara en bra vägledning.

Topp 4 bästa kupevärmare 2022

1. Defa Termini kupevärmare

Defa Termini kupevärmare bästa kupevärmare

Defa är kända för att tillverka kupevärmare som klarar av det tuffare nordiska klimatet. Värmarna klarar flera tuffa vintrar trots att de används nästan varje dag och det som är unikt med den här varianten är att värmaren inte behöver någon uppvärmningstid. Den startar direkt och du behöver inte tänka på att kupevärmaren ska bli överhettad.

Du kan välja mellan två olika effektlägen, 1350 W eller 2100 W beroende på hur stor bil du har och hur pass kallt det är ute. Priset är lite högt men du får definitivt vad du betalar för. Även om du har en lite större kombi kan du komma ut till en varm bil med isfria rutor även om det är riktigt kallt ute. Dessutom är installationen enkel och produkten pålitlig.

Se priset här!

 

2. Kupévärmare Universal

Kupévärmare, Universal

Det här är en mindre kupevärmare. Den är på 160 W och drivs av 12 V-anslutning. Kupevärmaren är också försedd med en termostat. En nackdel med den här kupevärmaren är att det tar lång tid att värma upp en lite större bil och i en kombi är risken stor att hela bilen inte blir varm. Värmen kan också ha svårt att tina upp frusna rutor.

Kupevärmaren kräver också att bilen är påslagen och den behöver ström genom 12 V uttaget i bilen för att den ska fungera. Du måste alltså gå ut till din kalla bil och öppna upp den för att du ska kunna slå igång kupevärmaren. Ett alternativ är att värma upp bilen med den påslagen samtidigt som du skrapar rutorna men det är inte speciellt miljövänligt. Kupevärmaren för också en del oljud, men den är billig.

Se priset här!

 

3. Kupevärmare WaveLine 800W

Kupevärmare WaveLine 800W

Kupevärmare WaveLine 800W kräver en 6 A säkring i bilen om den ska användas tillsammans med en motorvärmare. Det här är dock en effektiv kupevärmare för lite mindre bilar. Den ansluts med ett vanligt 230 V uttag och den har skydd mot överhettning. Effekten ligger på 800 W som relativt snabbt värmer bilen och tar bort is på rutorna. En stor fördel är också att såväl golv- som vägg- och clipsfäste ingår för att du lätt ska kunna placera kupevärmaren precis där du vill ha den.

En annan fördel är också att kupevärmaren kan användas tillsammans med motorvärmare. Det bidrar till mindre slitage på motorn under kalla dagar och du behöver inte vänta lika länge på att motorn ska hinna komma upp i arbetstemperatur.

Ett stort plus tycker vi är den låga ljudnivån och att det är möjligt att montera värmaren på flera olika sätt.

Se priset här!

 

4. Kupevärmare WaveLine 2000W

Kupevärmare WaveLine 2000WOm du har en större bil är kupevärmare WaveLine 2000W från Calix ett extremt bra val. Kupevärmaren är i miniformat men det betyder inte att uppvärmningen är långsam utan tvärtom. Ljudnivån är låg, effekten är på 2000 W och kupevärmaren kan kombineras med en motorvärmare. Kupevärmaren kan monteras upp och ner. Flera olika fästen medföljer och värmaren kan vinklas i 360 grader när den monterats. Kan enkelt anslutas till en timer som gör att kupevärmaren kan slås igång inifrån. Värmaren kan också ställas in på att hålla en lägre effekt om man så önskar det.

Den här varianten är också utrustad med ett överhettningsskydd som gör att kupevärmaren löper mindre risk att börja brinna om det skulle uppkomma ett tekniskt fel av något slag.

Se priset här!

 

Köpguide för kupevärmare

När det gäller kupevärmare är det sällan som skillnaderna mellan dem är drastiska. En kupevärmare har inte samma säkerhetsaspekter att jämföra som till exempel bildäck och den är inte viktig för bilen på samma sätt som ett bilbatteri är. Men för den som sitter i bilen kan en kupevärmare som för väldigt mycket oväsen vara hemsk, och om man måste iväg plötsligt en tidig morgon är det skönt att komma ut till en varm bil där man slipper skrapa rutorna.

Vi har i vårt test utgått från kupevärmare i olika storlekar och som passar för olika bilar. Dessutom finns de i olika prisklasser. Ett test med kupevärmare är inte en tävling, utan det finns kupevärmare som är mer eller mindre lämpliga för alla personer. I vår köpguide tar vi upp lite mer om just den aspekten.

1. Ha koll på säkringarna

Det allra första du måste ha koll på är om din bil har de säkringar som behövs för att kupevärmaren ska kunna fungera. Vissa kupevärmare kräver starkare säkringar och det är inte säkert att din bil har sådana. Känner du dig osäker kan du fråga en verkstad om den motorvärmare du tänkt fungerar i din bil. Om säkringarna saknas eller om du inte vill installera en motorvärmare fast i din bil kan du också välja en variant som kopplas in i 12 V uttaget.

Det är viktigt att du inte sätter in en kupevärmare med för hög effekt. Då finns det en viss risk att kablarna går sönder och det kan orsaka en brand eller att någon får en stöt. Om säkringarna inte klarar av effekten kan också värmen fördelas fel och då kommer inte värmaren att ha den önskade effekten.

2. Behöver du en kupevärmare?

En bra fråga att ställa dig är om du behöver en kupevärmare. Har du inget emot att sätta dig i en kall bil och tycker du att det där med att skrapa rutor är något som hör vintern till? Då kanske inte kupevärmaren behövs. Samma sak gäller om du under största delen av vintern parkerar i garage av något slag.

Det finns billiga kupevärmare som inte behöver installeras fast och de kan vara ett alternativ om du har lite svårt att bestämma dig. Då kan du prova hur kupevärmaren fungerar innan du beslutar dig.

3. Passar en billig eller dyr kupevärmare som blivit bäst i test dig?

Om du parkerar utomhus under hela vintern och om du ofta behöver åka iväg plötsligt kan en bra kupevärmare vara en ren dröm att ha. Då kanske inte priset spelar så stor roll utan du vill helt enkelt ha det bästa du kan få. Är kupevärmaren något du däremot kommer använda mer sällan kanske priset är en större fråga. Den bästa kupevärmaren ska fungera bra för dig och den ska inte ruinera dig.

Summering

En kupevärmare är ett slags element. Den använder en intern fläkt för att värma upp kall luft och sedan går luften tillbaka ut i bilen igen fast då flera grader varmare. En kupevärmare är anpassad till fukt och till att stå i en bil. De är inte värmefläktar eller element för inomhusbruk. Det gör att kupevärmaren håller i flera år trots tuff omgivning samt kyla.

I vårt test har vi tydligt sett att den watt som anges på produkterna har att göra med hur snabbt och hur bra värmaren får upp temperaturen i bilen. En kraftigare kupevärmare är mer krävande att ha igång och den kostar mer men i gengäld värmer den upp större ytor snabbare.

En kupevärmare för en liten bil kan ha från några hundra watts effekt upp till 1000 watt men den värmer inte en större bil. Om du vill ha en stor bil riktigt varm får du alltså leta efter en kupevärmare med 2000 watt eller mer.

Defa Termini kupevärmare har 2100 watt och det är den kraftigaste i vårt test. Den värmer också en bil extremt snabbt. Den kostar dock en del pengar att köpa samt att driva men om du inte vill tänka på skrap av rutor och annat är det ett bra val. En stor fördel är också att effekten kan ställas in i två olika lägen. Det kan vara praktiskt om du till exempel köper en ny bil som är lite mindre och den högre effekten inte längre behövs.

Vanliga frågor kring kupevärmare

I den här kategorin presenterar vi några av de allra vanligaste frågorna man stöter på när det gäller kupevärmare bäst i test. Det har bland annat med installation och funktion att göra. För många är det inte heller helt lätt att veta vilka fördelar en kupevärmare har.

 

Qu003cstrongu003e1. Vilka fördelar har en kupevärmare bäst i test?u003c/strongu003e

Kupevärmare har flera fördelar. En fördel som de flesta prioriterar är att bilen är varm när man kommer ut till den. En annan fördel är att man slipper skrapa rutorna. Om man ska iväg med husdjur slipper de också frysa när de kommer ut till bilen. Kopplar man kupevärmaren till en motorvärmare blir bilen också mer lättstartad och det tar inte så lång tid innan den uppnår en bra arbetstemperatur.

Qu003cstrongu003e2. Kan den bästa kupevärmaren fjärrstyras?u003c/strongu003e

De flesta kupevärmare kan inte fjärrstyras per automatik. Ingen av de värmare vi har med i testet kan startas med en fjärrkontroll till exempel. De kan dock kopplas till timers eller till ett uttag som i sin tur styrs av en fjärrkontroll. Då blir dock installationen lite svårare.

Qu003cstrongu003e3. Innebär en kupevärmare en brandfara?u003c/strongu003e

En kupevärmare ska inte innebära en brandfara om den placeras rätt. De flesta kupevärmare har överhettningsskydd som gör att de stängs av om de blir för varma. Det kan dock uppstå tekniska fel och om värmaren står på bilens säte eller om den ramlar kan den bli för varm och då kan en brand uppstå om det vill sig illa. Att hålla lite koll på bilen när kupevärmaren är igång är alltså klokt. Man bör inte heller låta värmaren vara igång för länge, till exempel över en hel natt.

Qu003cstrongu003e4. Hur installeras en kupevärmare?u003c/strongu003e

En kupevärmare kan installeras i kombination med en motorvärmare eller ensam. Man kan då dra kablarna från kupevärmaren till bilens batteri, eller så drar man dem vidare ut genom bilens grill så att kupevärmaren och motorvärmaren kan startas samtidigt genom till exempel en timer eller genom att man kopplar in en sladd inne i huset.

Qu003cstrongu003e5. Kan man installera den bästa kupevärmaren själv?u003c/strongu003e

Det krävs en del kunskaper om bilar och elektronik för att installera en kupevärmare som ska vara fast installerad. Om man känner sig osäker är det bättre att fråga någon om råd så att inget blir fel. Är det däremot en variant som bara ansluts till bilens 12 V uttag ställs värmaren bara på plats, bilen startas och så kopplas kontakten in.

Qu003cstrongu003e6. Var ska kupevärmaren stå?u003c/strongu003e

Den bästa platsen för kupevärmaren kan variera. Många ställer den på passagerarsidans golv fram i bilen men där är det i regel ganska smutsigt. Det är bättre att montera fast värmaren lite högre upp, kanske under handskfacket. Om det finns flera sätt att montera värmaren är det alltså ett stort plus.u003cbru003eu003cbru003eDet kan vara klokt att du först och främst testar hur värmen sprider sig i bilen innan du monterar fast kupevärmaren. Kanske kan du placera den på en mer central plats i bilen för att värmen ska förflyttas runt mer. Om framsätena har höga ryggstöd som i en SUV kan det vara svårt för värmen att komma runt dem om kupevärmaren står på golvet.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.