Garagetält bäst i test

Garagetält bäst i test 2022 – Hitta bästa garagetältet här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Gop 2. Gop Original3. vidaXL
Garagetält RoundTop 23 m2 bästa garagetälten

VidaXL Förvaringstält PVC

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Kärt barn har många namn. Förrådstält, garagetält och förvaringstält är några av de namn som används för att beskriva en portabel förvaringsplats där du kan förvara allt från din bil till din husvagn. Fördelarna med ett garagetält är många och det är en utmärkt lösning för den som inte har möjlighet att bygga ett eget garage, men även för den som har ett garage, men ändå vill ha mer förvaringsmöjligheter.

Till skillnad från ett vanligt garage kan garagetältet enkelt plockas ner när du inte är i behov av det och monteras upp igen när det kommer till användning. Garagetältet kan med fördel användas året om, vilket betyder att du har en skyddad plats även då snö och kyla står utanför dörren.

Du har alltså bestämt dig för att köpa dig ett garagetält, eller är det kanske så att du funderar på saken, men ännu inte är helt 100? Att köpa ett garagetält är för många en stor investering som kostar en hel del och därför är det viktigt att välja en ordentlig och bra produkt. På detta vis säkerställer du att du blir mer nöjd och att du får bättre användning av ditt köp.

Att göra en bäst i test för bästa garagetälten kan låta som en enkel uppgift, men det finns många saker att tänka på för att säkerställa att vårt bäst i test blir riktigt bra. Vi vill se till att du som läsare inte bara kan hitta en lista med olika produkter och tält från olika tillverkare, utan att du också får en ordentlig insyn och produktbeskrivning.

Ett garagetält kommer med otroligt många fördelar och ger förvaringsmöjligheter som få andra kan jämföras med. Du kan till exempel använda dig av tältet om du har svårt att få plats med båda bilarna i garaget eller om du vill se till att vinter och sommardäck kommer att förvaras på en trygg och torr plats under höst och vinter.

Det fanns flera saker som vi tittade på när vi valde ut garagetält till vårt bäst i test. Till att börja med tittade vi på materialet som tälten var tillverkade i, men vi tittade också på mångsidigheten och hur enkla de var att sätta upp eller montera ner. För att vara säkra på att vi bara valde garagetält som faktiskt var riktigt bra tittade vi även på recensioner och omdömen från tidigare kunder, något som vi också uppmanar dig att göra.

Ibland är det lätt att fasta för en produkt för att säljaren har lyckats marknadsföra på ett riktigt bra sätt och med schyssta bilder, men när man sedan läser recensionerna verkar den inte längre lika bra. Så kan det även vara med garagetält och genom omdömen får du en mer korrekt och ärlig bild av tältet som du funderar på att köpa.

Topp 5 bästa garagetälten 2022

1. Garagetält RoundTop 23 m2

Garagetält RoundTop 23 m2 bästa garagetälten

På första plats i vår bäst i test har vi valt att lista Garagetält RoundTop 23 m2. Garagetält RoundTop 23 m2 är ett garagetält som passar den som inte vill lägga ut alldeles för mycket pengar, men som samtidigt vill ha en produkt som är tålig och där även större fordon kan få plats utan problem.

Även om du skulle förvara en bil i tältet kommer du också att ha tillräckligt mycket utrymme för andra saker, till exempel barnens cyklar eller tonåringens moped. Garagetält RoundTop 23 m2 är tillverkad i ett polyetenväv som är både pulverlackad och stålarmerad. Tack vare sitt lite läderliknande utseende är garagetältet också visuellt snyggt att titta på.

Garagetält RoundTop 23 m2 lämpar sig riktigt bra för den som söker ett bäst i test garagetält som kan stå uppe året om och som klarar av snö lika bra som regn och solsken. Det är tack vare den tåliga och stabila ramen och det robusta tyget som gör att Garagetält RoundTop 23 m2 fungerar året runt. Tältet har en bredd på 610 cm och en höjd på 240 cm. Det betyder att även mycket höga föremål kan få plats utan några större problem.

Är det något som man ändå bör vara medveten om är det att Garagetält RoundTop 23 m2 inte är det lättaste garagetältet att montera upp. Se därför till att du läser igenom instruktionerna noga och att du kanske har någon på plats som kan fungera som en hjälpande hand.

Fördelar

 • Lagom stort och rymligt
 • Hög takhöjd
 • Snygg design i färgen grå
 • Vattentät
 •  Fungerar bra under vintern
Se priset här!

2. Garagetältet Gop Original 23 m2

Om du inte vill, kan eller har möjlighet att bygga ett garage på din tomt kan Garagetältet Gop Original är 23 m2 vara lösningen på problemet. Garagetältet Gop Original är 23 m2 hamnar i mellanklassen i vårt bäst i test och är ett garagetält som kommer i en mjuk och diskret grå färg. Med det här garagetältet kan du enkelt se till att förvara din släpkärra, din mobil, motorcykel eller andra typer av maskiner.

Även bilen kommer med enkelhet att få plats, så länge den lämpar sig för tältets storlek. Skulle det vara så att du ofta arbetar utomhus kan tältet också fungera som en portal arbetsplats, kanske när du mekar med bilen eller vill se till att veden som du har huggit håller sig torr.

Garagetältet Gop Original är 23 m2 är tillverkad i en slitstark tältduk som består av armerad polyetenväv. Detta material har också blivit UV-behandlat, samtidigt som det är vattenavvisade.

Genom att inte sätta några sömmar på tyget så ökar denna vattentätheten och gör den optimal. Du monterar enkelt på duken på det medföljande ramverket och använder dig sedan av spännbanden för att få det på plats.

Garagetältet Gop Original är 23 m2 har en yta på 23 kvadratmeter och en höjd på 260 cm. När tältet redan är monterat kan du förflytta det till olika platser utan större problem. Det betyder att du alltså kan ändra platsen för ditt ”garage”, utan att först behöva plocka ner hela tältet igen.

Fördelar

 • Uv-behandlat tyg som skyddar mot sol
 • Tillverkad utan sömmar
 • Vattenresistent
 • Kan förflyttas efter montering
 • Öppning på 260/300 x 180 cm
Se priset här!

3. VidaXL Förvaringstält PVC
VidaXL Förvaringstält PVC

På tredje plats i detta bäst i test med ett riktigt stort garagetält som hamnar i den högre prisklassen. Med det här garagetältet får du en produkt som har en mycket hög kvalitet och som är optimal för förvaring av allt från båtar till bilar eller andra typer av föremål. Tältet mäter hela 5 x 10 meter och är därför tillräckligt stort för att rymma alla de saker som du vill kunna skydda mot ogynnsamma väderförhållanden som snö, regn och rusk.

Som namnet beskriver så består VidaXL Förvaringstält PVC av 100 % PVC. Det betyder att du får ett tält där både sidoväggar och tak är helt vattentåliga och stadiga. För att ramen ska kunna hålla för olika väderförhållanden har man valt att tillverka denna i rostfritt stål som är galvaniserat.

På så sätt får man den bästa och stadigaste produkten på marknaden. Trots sin storlek är tältet mycket enkelt att montera och du får med både taköverdrag, sidoväggar och ram i samband med din beställning. Naturligtvis får du också med alla tillbehör som du kan tänkas behöva för att resa och montera ner tältet.

VidaXL Förvaringstält PVC kommer i den diskreta färgen grå och passar därmed de allra flesta. Takfoten är 3 meter och VidaXL Förvaringstält PVC har en topphöjd på 4 meter. Vi rekommenderar dock att du, även om tältet är vattenresistent, behandlar hela taket med en impregneringsspray. På detta vis ser du till att skydda tältet och det du förvarar om det skulle uppstå ett kraftigare regn.

Fördelar

 • Stort tält som rymmer mycket
 • Tillverkad i 100 % PVC
 • Mäter 5 x 10 meter
 • Vattentätt men bör impregneras
 • Stabil ram
Se priset här!

4. Biltält NORFOLK PRO caravan

Biltält NORFOLK PRO caravan

Biltält NORFOLK PRO caravan är ett garagetält som passar bra för den som vill ha en högkvalitativa produkt och som vill att priset ska återspegla detta. Biltält NORFOLK PRO caravan ligger i den högre prisklassen, men är ett bra och stabilt garagetält som kan skydda din bil till max.

Eftersom tältet är stort och rymligt kommer du att kunna parkera din bil här utan problem. Bredden gör dessutom att tältet fungerar för de allra flesta personbilar och uppfyller således de flesta människors behov.

Biltält NORFOLK PRO caravan är utrystad med ett sadeltak istället för en båge som många andra modeller har. Fördelen med denna är att sadeltaket gör att biltältet får plats bättre, även på eller i mindre utrymmen. Konstruktionen är dessutom mycket hållfast och det gör att Biltält NORFOLK PRO caravan fungerar lika bra på sommaren som på vintern.

Biltält NORFOLK PRO caravan har en väggtjocklek på 1,1 mm och de hållfasta och stabila stolparna är tillverkade i förzinkad stål. Tyget som man har använt sig av är PVC, vilket ger en glatt yta som förhindrar snö från att stanna kvar på taket.

Biltält NORFOLK PRO caravan har en bredd på 2,8 meter och ett djup på 5,3 meter. Tjockleken på stommen är 32/25 och när du handlar får du med en garanti som räcker under 12 månader.

Fördelar

 • Garagetält från känd tillverkade
 • Tillverkad i PVC
 •  Fungerar bra under vintern
 • Har sadeltak istället för bågtak
 • Glatt yta som gör att snö ramlar av själv
 • Öppning på 1,8 meter
Se priset här!

5. Garagetält WORK PREMIUM

Garagetält WORK PREMIUM

Vi avslutar vår bäst i test med ett garagetält som ligger i budgetklassen. Med Garagetält WORK PREMIUM behöver du inte göra av med många tusenlappar och får ändå ett tält som du kommer att ha stor användning för.

Trots sitt billiga pris så är Garagetält WORK PREMIUM tillverkad i PVC, vilket är ett av de mer slitstarka materialen att använda sig av. Stommen är i galvaniserad stål och Garagetält WORK PREMIUM kan användas året runt.

Måtten på Garagetält WORK PREMIUM är 6 x 3 meter, vilket gör det till ett lagom stort tält där bilar såväl som motorcyklar eller trehjulingar får plats. När vi väljer ut våra bäst i test produkter är vi måna om att de ska hålla en hög kvalitet, men vi är också mycket ärliga för att du ska få en så korrekt bild som möjligt.

Garagetält WORK PREMIUM är utan tvekan värt sitt ringa pris, men som alltid så får man oftast vad man betalar för. Även om Garagetält WORK PREMIUM sägs kunna användas året runt rekommenderar vi att du plockar ner den om vädret börjar att bli hårt och blåsigt. Enligt recensioner och omdömen från tidigare kunder har sömmarna en tendens att slitas ut relativt fort.

Fördelar

 •  Tungt och stadigt tyg i PVC
 • Budgetpris
 • Stomme i galvaniserad stål
 • Kan användas hela året runt
Se priset här!

Köpguide för bästa garagetältet

När du ska köpa ett bäst i test garagetält finns det många saker att tänka på. För den som inte har använt sig av ett garagetält tidigare kan det vara svårt att veta vilken produkt som är bäst i test och således vilket tält som man ska satsa på. Marknaden erbjuder idag många olika typer av tält och egenskaper och faktorer kan variera ganska kraftigt.

Ska du använda tältet under vintern behöver du till exempel se till att det är stadigt nog att stå emot snö, men också att det skyddar mot kyla och isande vindar. Naturligtvis kommer du även att behöva fundera på storleken på tältet. Du måste se till att det garagetält som du köper är tillräckligt stort för att kunna förvara de saker som du vill ska få plats, oavsett om det är trädgårdsredskap eller en husbil.

I grund och botten är det viktigaste dock att du hittar ett förvaringstält som faktiskt känns riktigt bra och som passar dig och ditt ändamål. Dina behov av tältet är alltså det som måste styra när det är dags att välja. För att du ska veta vilket det bästa garagetältet för just dig är måste du börja med att fråga dig vad du ska använda tältet till. Känns det svårt att memorera i tanken kan du med fördel använda dig av papper och penna och skriva ner dina behov.

av de saker som kan vara bra att fundera på är också hur länge du vill att garagetältet ska kunna stå uppe innan det är dags att plocka ner det. Vill du bara använda dig av garagetältet under sommaren eller vill du att det ska stå kvar även under höst, vinter och vår? Vi kommer att gå in djupare på ämnet längre ner i vår köpguide, men observera att ett garagetält som ska stå framme under hela året eller under en längre tid kan kräva ett bygglov innan.

Material på garagetält

Ett vanligt missförstånd är att man bara behöver fundera på storleken på garagetältet för att välja rätt och bli nöjd, men riktigt så enkelt är det inte. Du behöver även se till att du väljer ett garagetält som är bäst i test när det kommer till material.

Materialet är avgörande för hur du kommer kunna använda dig av produkten och under vilka månader som den lämpar sig att ha framme. De vanligaste materialen för tillverkning av högkvalitativa garagetält är bland annat PVC och PE.

Anledningen till varför man i de flesta fall använder polyetylen eller PVC är helt enkelt för att de är mycket stiltåliga, relativt billiga och samtidigt har en stor mångsidighet. Det betyder alltså att de kan användas till väldigt mycket. Både PVC och PE är syntetiska material, men en egenskap som PE besitter är att materialet är mjukt och mycket mer formbart än PVC.

PE är också näst intill underhållsfritt och kan skydda mot UV-ljus, samtidigt som det står emot väta väldigt bra och är tåligt mot kemikalier, som annars kan förstöra garagetältet. Om du är intresserad av ett garagetält i PE bör du vara införstådd med att materialet lämpar sig bäst för den som vill ha ett garagetält under årets varmaste månader. Orsaken till detta är helt enkelt för att materialet inte är lika tåligt när det kommer till snö och is.

När lämpar det sig då att välja ett garagetält i PVC? Vi skulle vilja säga att ett garagetält i PVC är det bästa valet för dig som vill ha ett garagetält som du kan ha uppe året om och som du inte behöver plocka ner när sommaren är över och vintern börjar att ta sin plats. PVC är ett mycket slittåligt material som är kraftigare än PE och därför kan det stå emot snö på ett helt annat sätt.

Vilket material som du väljer till ditt garagetält beror alltså på när du planerar att använda dig av det. Känner du dig osäker på hur ofta och i vilka sammanhang som garagetältet ska monteras upp rekommenderar vi att du väljer ett i PVC. På så sätt får du ett mer mångsidigt tält där du inte behöver fundera på hur vädret utanför fönstret ser ut. PVC fungerar lika bra på sommaren som på vintern.

Välj rätt storlek på ditt garagetält

Att hitta ett garagetält som är bäst i test är egentligen inte speciellt svårt. Det finns ett flertal olika guider, precis som denna, därute som du kan använda dig av och det finns även ett flertal butiker där du kan hitta recensioner och omdömen från tidigare kunder.

På så sätt kan du snabbt se vilka tält som är mest populära och där du får ut så mycket av dina pengar som möjligt. Om det är det bästa tältet för dig är dock en annan fråga. Visst kan du få bra vägledning på detta sätt, men du ska först och främst utgå från dina behov och dina önskemål – speciellt när det kommer till storlek.

När du väl har bestämt dig för vilket material som du vill att ditt garagetält ska ha är det dags att fundera på storleken. Garagetält finns i mängder med olika storlekar, men det vanligaste är att det varierar mellan 2,5 x 3,6 meter, alternativt 6 x 6 meter eller 3,5 x 9, 5 meter.

Här är det viktigt att du väljer ett tält som verkligen är tillräckligt stort för att rymma de saker som du vill kunna förvara. Är det så att du vill ha bilen här måste naturligtvis bilen få plats, men tänk på att du kanske också vill ha förvaringsutrymme för andra saker och ting på en och samma gång.

Funderar du på att förvara ett större fordon som en husvagn eller en husbil? Då är storleken extra viktig att ha i åtanke. Vi rekommenderar att du hellre väljer ett tält som är i en storlek större än du har tänkt dig, än att välja ett mindre alternativ som du sedan inte blir nöjd med. Bra att veta om är däremot att större tält också kommer att kosta dig mer när det kommer till prislappen.

Skulle det mot all förmodan vara så att ingen av de standardstorlekar som finns är tillräckliga för att uppfylla ditt behov vill vi slå ett slag för lagertälten. Ett lagertält är ett förvaringstält i ett mycket större format och som i många fall kan jämföras med en hel byggnad. Om du å andra sidan tycker att garagetälten är för stora kan ett mindre förrådstält vara lösningen för dig. I vår bäst i test har vi sett till att ta med produkter i alla möjliga storlekar, för att du ska kunna hitta ett tält som verkligen passar för ditt användningsområde till punkt och pricka.

Garagetält kan kräva bygglov

Det kan låta konstigt att du kan behöva bygglov för att sätta upp ett tält som är portabelt och som kan monteras ner precis när som helst, men sanningen är att ett bygglov faktiskt kan krävas på grund av tältets större storlekar. Vart i landet du bor kan också ha betydelse, eftersom det kan skilja rätt mycket mellan olika kommuner och områden.

Skulle det vara så att du har ett lite mindre garagetält som du bara kommer att använda under en kortare period, säg under vintermånaderna, så är det ytterst sällan som ett bygglov är behövligt. Skulle det däremot vara så att du väljer ett garagetält i en mycket större storlek och som du ska ha på plats under flera år (eller helt enkelt året runt) kan det vara så att du behöver ansöka om lov för att få sätta upp det. Vi rekommenderar att du alltid är på den säkra sidan och att du kontrollerar med kommunen innan du sätter upp något.

Skulle du mot all förmodan sätta upp ett garagetält utan bygglov där ett bygglov hade varit nödvändigt, kan du bli tvungen att montera ner det om kommunen misstycker. Eftersom ett garagetält är möjligt att montera ner behöver du inte oroa dig för rivningsarbeten eller liknande.

Dock kan det vara väldigt tråkigt att behöva ta ner ett garagetält som du kanske haft otroligt stor användning för och där du planerar att förvara din bil när vintern kommer. Av denna orsak är det naturligtvis alltid bäst att vara på den säkra sidan till att börja med, för att slippa tråkiga överraskningar längre fram.

I vårt bäst i test kommer du att kunna hitta ett flertal olika garagetält som varierar i både storlek och prisklass. Till vår bäst i test har vi sett till att välja produkter som passar alla människor, ändamål och plånböcker.

Ett garagetält passar dig som behöver mer utrymme

Innan du åker iväg till affären för att köpa dig ditt garagetält bör du fundera på om ett garagetält är något som lämpar sig för dig eller inte. Kort och gott kan man säga att ett garagetält är ett utmärkt alternativ för den som är i behov av förvaringsmöjligheter utomhus, men som inte vill eller kan bygga ett riktigt garage.

Vill man inte använda det till bilen kan man med fördel ha det till traktorn eller husbilen som kanske inte rymmer i det vanliga garaget. När du inte vill använda dig av tältet kan du bara montera ner det, vilket är en av de största fördelarna.

Att försöka utnämna ett garagetält som är bäst i test är egentligen ganska så svårt och det går inte att säga att det finns ett tält som passar alla. Orsaken till detta är helt enkelt för att man använder sig av tältet på olika sätt och att man har olika behov och ändamål. Tjockleken på din plånbok kommer också att vara en avgörande faktor för vilket garagetält som du faktiskt har råd att införskaffa dig.

Det vi har gjort i vår bäst i test för bästa garagetältet är att välja bra alternativ som fungerar i så många olika situationer som möjligt. Med dessa tält kommer du att få plats med båten, bilen, trädgårdsredskap, cyklar och mycket mer.

Garagetält i olika prisklasser

Hur mycket du kommer att få betala för ditt garagetält är också en fråga som inte riktigt går att besvara, eftersom priserna varierar väldigt mycket beroende på storlek, tillverkare och material. Vill du se till att sänka dina kostnader så mycket som möjligt rekommenderar vi att du först och främst tittar på vad e-butikerna har att erbjuda.

På internet kommer du att kunna jämföra garagetält mot varandra för att hitta det bästa och billigaste alternativet, men du kan också räkna med att du får hemleverans, vilket kan göra hela köpprocessen mycket smidigare.

När man tittar på priserna kan man se att det skiljer väldigt mycket. Om du bara är i behov av ett mindre förrådstält eller ett tält för cykel eller motorcykel kan du komma undan med några tusenlappar. Är det däremot så att du vill ha ett större tält som verkligen rymmer mycket kan priset hamna mellan allt från 16.000 kronor och upp till 30.000 kronor.

Även om prislappen kan kännas maffig och dyr är det ett väldigt lågt pris om du jämför med att bygga ett garage från grunden. Bygger du ett garage kommer du först behöva ansöka om ett bygglov, som är mycket kostsamt i sig, och därefter köpa mycket material.

Bygger du inte på egen hand kommer du också att behöva betala för att en hantverkare ska göra arbetet åt dig. Fördelen med ett garagetält är att du bara betalar en engångskostnad och att du dessutom kan plocka upp och ner tältet som du själv önskar. Ett garage står där det står och skulle du vara i behov av utrymmet finns det ingen möjlighet att ”ställa undan” det.

Summering

Nu har vi kommit till slutet av vårt bäst i test för bästa garagetältet. Förhoppningsvis har du nu fått mer kött på benen när det är dags att lägga en beställning online eller åka iväg till en butik och köpa hem ditt tält. Sammanfattningsvis är ett garagetält en riktigt bra uppfinning som många människor har stor användning för. Innan du köper ett tält är det bara viktigt att du tänker igenom vad du ska använda det till och om du planerar att använda det som mest under sommaren eller vintern.

Garagetält kommer i mängder av storlekar och det var också något som vi försökte beakta när vi skapade listan för vår bäst i test. Vi valde ut tält i olika storlekar, för att du ska slippa leta nätet runt. Många av de tält som också finns med i vårt bäst i test kan du själv välja storlek på i samband med att du lägger en beställning.

Med ett garagetält har du möjlighet att få mer förvaringsmöjligheter på din mark eller på din tomt. Här kan du förvara bilen om du inte vill eller har möjlighet att bygga ett eget garage, men du kan också förvara många andra saker och föremål som du vill skydda från väder och vind.

Observera att vissa större garagetält som ska stå uppe året runt kommer att kräva att du ansöker om ett bygglov innan. Det kan kännas onödigt, men reglerna kan skilja mycket mellan olika kommuner och områden och det är alltid bäst att vara på den säkra sidan.

Som ett sista tips på vägen vill vi råda dig att titta både på internet och i butik. Internet har billigare priser, men om man ska lägga ut mycket pengar på sitt tält kan det kännas tryggt att först ha känt och tittat på produkten med sina egna ögon. Ett alternativ är att du först besöker butiken och pratar med en rådgivare.

På så sätt blir det lättare för dig att veta vilket tält och vilken modell som passar dig bäst. Därefter går du hem och beställer tältet över internet istället. Onlinebutiker ger dig de bästa priserna och kan dessutom hjälpa dig med hemleveransen av din produkt.

Obs! Skulle det vara så att du inte känner att något av ovanstående garagetält passar dig kan vi lugna med att det finns många andra alternativ att välja mellan. Läs igenom produktbeskrivningarna noga och säkerställ att måtten kommer passa och återigen bör du fundera på användningsområdet och behovet!

Vanliga frågor kring garagetält

När det är dags att fatta ett beslut om vilket garagetält som du ska välja är det inte ovanligt att det dyker upp både frågor och funderingar. Kommer man verkligen att vara i behov av ett garagetält och hur vet man vilket material som man ska välja? Är materialet avgörande för kvaliteten och finns det andra faktorer som man bör ta hänsyn till?

Här nedan har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om just garagetält, för att det ska bli lättare för dig att välja rätt. Om du inte har läst igenom vår bäst i test köpguide ännu rekommenderar vi även att du gör detta innan du väljer. I vår bäst i test köpguide kommer du att få nyttig information som vägleder dig och som säkerställer att du blir nöjd med din investering.

Q1. Vad är ett garagetält?

Om du inte är speciellt insatt i garagetält och hur de fungerar är sannolikheten stor att du kanske inte vet vad ett garagetält är. Enkelt förklarat kan man säga att det är en portabel plats för bland annat fordon eller andra typer av föremål. Garagetältet kan också gå under namn som förrådstält eller lagertält. Det sistnämnda används dock främst för att beskriva de riktigt stora tälten.
Ett garagetält är uppbyggt med hjälp av en presenning i antingen PE eller PVC. Denna presenning spänner man sedan fast på en ordentlig stomme. Stommen är vanligtvis tillverkad av galvaniserade stålrör för att bli riktigt stabil. På detta vis kan garagetältet både vara möjligt att montera upp och ner på önskad plats, men samtidigt vara ordentligt stadigt.
 

Q2. Vem är i behov av ett garagetält?

Ett garagetält är en utmärkt investering för den som vill ha en skyddad förvaringsplats där man slipper en fast byggnad, som ett vanligt garage är. Garagetältet eller förvaringstältet kan användas till många olika ändamål, men det vanligaste är att man förvarar bilen i tältet för att minska påverkan av bland annat väder och vind.
Ett garagetält kan också lämpa sig för större föremål som en husvagn, husbil, traktor eller en båt. Just båtägare kan ha stor användning av tältet, eftersom det finns ett flertal alternativ som fungerar bra under vintermånaderna.

Q3. Vilket material ska man välja?

I vår bäst i test köpguide pratade vi om de olika material som vanligtvis används för att tillverkade garagetält. Det är antingen PE eller PVC, men variationer kan naturligtvis förekomma. Vilket material som du bör använda dig av beror främst på när under året som du planerar att använda dig av garagetältet som mest.
Vill du ha det framme under sommaren för att kunna skydda bilen från UV-strålar och jobbig värme är det bäst att satsa på ett tält i PE. Vill du däremot ha garagetältet framme under vintermånaderna är det bättre att välja PVC. PVC klarar av kyla och snö mycket lättare och är också kraftigare, vilket gör tältet mer stabilt. För ett tält som ska stå framme året runt är det också det sistnämnda som bör användas.

Q4. Är de dyrare tälten bättre?

En mycket vanlig fundering är om de dyrare garagetälten är bättre än de som är billigare och man kan svara både ja och nej på den frågan. Huruvida det anses vara bättre eller inte beror ju på vad du vill använda tältet till. De billigare alternativen är oftast de som är tillverkade i lite tunnare material och som är lite mindre i storlek, medan de dyrare tälten oftast är större och mer stabila.
Om du vill vara säker på att du får ett garagetält i bästa kvalitet rekommenderar vi att du inte väljer det billigaste på marknaden. Du behöver dock inte betala många tusenlappar för ett tält som bara ska användas till skottkärran och cykeln under vintermånaderna.

Q5. Var ska garagetältet placeras?

Det kan vara en god idé att titta på placeringsmöjligheterna innan du väljer att köpa dig ett garagetält. Du behöver se till att du har tillräckligt mycket utrymme för att tältet ska få plats och för att du ska kunna använda det på rätt sätt. Här bör du ta hänsyn till andra eventuella byggnader eller om det finns vägar i närheten som kan vara i vägen eller som kan påverkas av att du har ditt tält uppe.

Q6. Hur monterar man upp ett garagetält?

Att montera upp ett garagetält kan låta som en riktigt klurig uppgift, men i de flesta fall är det enklare än man kan tro. Eftersom alla tält kommer med en egen anvisning är det omöjligt att säga precis hur du ska gå tillväga. Här är det viktigt att du läser igenom de instruktioner som du har fått och att du följer dessa till punkt och pricka. Många butiker erbjuder även rådgivning och monteringshjälp om det skulle behövas.

Q7. Måste man ha ett garagetält?

Det är naturligtvis inget krav på att du måste ha ett garagetält i din trädgård eller på din mark, men visst finns det många fördelar med att ha en portabel förvaringsplats som är ordentligt stor och rymlig. Om du inte vill använda dig av garagetältet för ett fordon eller en bil kan du lika gärna använda det som en plats för nyhuggen ved eller skapa en arbetsstation ute i friska luften. Möjligheterna är oändliga, men det finns inget krav eller måste med att köpa ett tält.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.