Dieseltrim bäst i test

Dieseltrim bäst i test 2022 – Hitta bästa dieseltrim

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.

1. Tripak2. STP3. STP
Dieselbooster, TripakDiesel injection trim, STP

Ultra 5 in 1, STP

See the price here ! [/ su_button] See the price here! [/ Su_button] See the price here! [/ su_button]

Vad sägs om mer kraft, lägre bränsleförbrukning, jämnare motorgång och minskad risk för rök i avgaserna? De löften som vi får från tillverkare och försäljare av bränsletillsatser är många.

Att en ren och välsmord motor presterar bättre låter inte helt orimligt. Men vilken är skillnaden mellan produkterna och hur bör de användas för att få ut bästa möjliga resultat? Häng med på en rundtur bland flytande motoroptimering och följ jakten på 2022 års bästa dieseltrim!

Topp 5 bästa dieseltrim 2022

1. Dieselbooster, Tripak

Dieselbooster, Tripak

Funktioner: Motverkar dieselbakterier, höjer centanvärdet och smörjer.

Miljö: Sänker utsläppen av sot och det finns dokumenterade förbättringar av k-värde.

Förpackning: Transparent 200 ml plastflaska med skruvkork.

Pris, förpackning: 219 kr.

Pris vid rekommenderad användning: 1,32 kr per blandad liter.

Användningsinstruktioner: 60 ml per 50 liter tankning.

Kommentar: En mångsidig sammansättning som fått övervägande positiv respons bland användare. Förpackningen är smidig att förvara, försluta och den transparenta plastdesignen gör att man enkelt kan hålla koll på hur mycket innehåll som finns kvar. Bör blandas i kontinuerligt under en längre tid för att uppnå full effekt.

Se priset här!

 

2. Diesel injection trim, STP

Diesel injection trim, STP

Redaktionen rekommenderar: VINTERKUREN 2020

Funktioner: Spridarna rengörs och sammansättningen hindrar paraffinbildning.

Miljö: Minskar bildning av sot.

Förpackning: Plast. Smal hals för smidig iblandning. Blå flaska, ej transparent.

Pris, förpackning: 99 kr.

Pris vid rekommenderad användning: 1,98 kr per blandad liter.

Användningsinstruktioner: En 200 ml flaska per 50 liter.

Kommentar: En tillsats som fokuserar på rengöring, vilket i längden både främjar prestanda och minskar onödiga utsläpp. Kanske är detta en bra början för den som är skeptisk till bränsletillsatser? Kanske något att pytsa i inför riktigt kalla vinterdagar då det lätt bildas paraffin. Kallstarter är inte kul för någon motor, men en ren motor har väldigt mycket bättre förutsättningar även då temperaturmätaren nästintill slagit i golvet.

Se priset här!

 

3. Ultra 5 in 1, STP
Ultra 5 in 1, STP

Funktioner: Flera olika funktioner i ett. Rengör, ökar cetanvärdet och hindrar korrosion.

Miljö:

Förpackning: 400 ml räcker till en tank. Flaska i solitt grå plast med en kort hällpip för applicering.

Pris, förpackning: Ca 350 kr.

Pris vid rekommenderad användning: 7 kr per blandad liter.

Användningsinstruktioner: En 400 ml flaska per tank var 650:e mil. Kan också verka som komplement vid oljebyte.

Kommentarer: Detta är enligt återförsäljare marknadens bästa dieseltrim. Användaren bör iaktta försiktighet då denna tillsats kan vara hälsovådlig om den hamnar fel. En lyxkur för din motor som vid utvalda intervall och tillfällen smörjer, rengör och piggar upp motorn.

Flaskan hamnar i mittfåran – det går inte att se vätskan utifrån och hällpipen är i det kortaste laget. Rent prestandamässigt är detta dieseltrim produktlinjens flaggskepp och något som passar bra för den som vill ge sin motor bästa tänkbara behandling.

Se priset här!

 

4. ProMeister Complete system cleaner

ProMeister Complete system cleaner

Funktioner: Totalrengöring av bränslesystemet. Injektorer rengörs, bränslepumpen smörjs och cetanvärdet höjs.

Miljö: Minskad bränsleförbrukning utlovas.

Förpackning: Cylinderformad flaska i metall med skruvkork.

Pris, förpackning: Ca 130 kr.

Pris vid användning: Ca 2,6 kr per blandad liter.

Användningsinstruktioner: Applicera vid tankning var 1500:e mil eller vid rekommenderat serviceintervall.

Kommentar: Enligt specifikationen är detta en väldigt prisvärd produkt. ProMeister är ett väl etablerat företag i motorvärlden. Den som arbetar i branschen har säkert hört namnet då de är stora inom affärssystem, betalsystem, servicebokningssystem och utbildning. Jag tycker själv att den bästa formen av dieseltrim är att tillsätta medlet som inre motorservice tillsammans med annan service.

Det blir enkelt att komma ihåg och ger en acceptabel ekonomi jämfört med att applicera vätskan vid varje tankning under längre perioder. Flaskan som ProMeister har utformat är ett minus. Designvalet med en cylinderflaska i metall får minus hela vägen. Svårt att hälla i utan tratt, stor miljöpåverkan och svårt att kontrollera mängden vätska och dess status. Synd på en annars väldigt stark produkt.

Se priset här!

 

5. Diesel Additive, CRC

Diesel Additive, CRC

Funktioner: Cetan- och smörjkit. Minskar korrosion, rengör och återställer prestandaförluster som tillkommit på grund av föroreningar i bränslesystemet.

Miljö: Kan tänkas minska oönskade utsläpp orsakade av beläggningar och annan smuts.

Förpackning: Tryckbehållare i metall. Produkten är utblandad med en brandfarlig vätska. Spraypip för effektiv disponering.

Pris, förpackning: 75 kr.

Pris vid användning: 1,50 kr per mil.

Användningsinstruktioner: Tillverkaren rekommenderar regelbunden användning för önskad effekt.

Kommentar: En prisvänlig produkt som kommer från en internationellt erkänd leverantör inom industrimaskiner, bilmotorer och båtmotorer. Ett minuspoäng för den omoderna förpackningen. En produkt som ska användas ofta bör ha en mer miljövänlig och användarvänlig utformning.

Frekvent användning gör prislappen något högre än ett dieseltrim som kurerar motorn med lite längre intervall. Ett vettigt alternativ för motorer som kanske blivit lite till åren för att nå bästa prestanda samt hålla bränslespridare rena och smorda.

Se priset här!

 

Köpguide för dieseltrim

Hur ska jag välja rätt bland alla produkter på marknaden? Resultatet för din bil är inte helt enkelt att förutse. Som förstagångsanvändare med en lite nyare bil rekommenderar jag att fokusera på enkelhet. En produkt som kan hällas i inför besiktningen, vid service eller oljebyte är lätthanterlig, smidig och praktisk. Förare av äldre fordon kan ha anledning att tänka annorlunda, speciellt under vintern och inför perioder bestående av intensiv bilåkning.

Vad är bränsletillsatser och hur fungerar de?

Det finns en stor mängd tillsatser som verkar på olika sätt. Adblue är, som de flesta känner till, en tillsats som renar avgaserna från oönskade utsläpp. På den internationella marknaden finns en mängd olika bränsletillsatser som optimerar och trimmar olika funktioner i fordonet. Motorbranschen utvecklas ständigt och för dig som har kunskap om förrförra generationens dieselmotorer behövs en uppdatering 2020.

Det vanligaste är att en bränsletillsats innehåller komponenter för att främja någon av följande funktioner:

  • Stabilisering: Ger jämnare motorgång och har en antioxiderande funktion.
  • Cetanhöjare: Ökar tändvilligheten i bränslet och ökar således motorns effekt. Ett renodlat dieseltrim som även minskar rökbildning och bränslekonsumtionen.
  • Anti-korrosion: Rengör från korrosion och andra oönskade beläggningar.
  • Vintertillsats: Speciellt utformad för kallare klimat och att motverka paraffinbildning (även kallad ”gel” och ”klumpar”) som kan uppstå i dieselbränsle under vinterhalvårets låga temperaturer.

De flesta tillsatser som saluförs i svenska butiker innehåller flera komponenter som är sammansatta för ett eller flera syften. Bedömningskriterierna som används är i huvudsak funktioner, förpackning och miljö.

5 snabba tips om dieseltrim

  • Service – Ett bra tillfälle att optimera bränsletillförseln.
  • Vintern – En tid då många bilar behöver extra omsorg.
  • Över 5 år gammal bil – Prata gärna med förare av samma modell och dra nytta av erfarenhet som hunnit växa fram under modellens livslängd.
  • Miljö – Mät förbrukning och jämför.
  • De fem sinnena säger ofta mer än vi tror och föraren känner sin bil bäst.

Faktorer som serviceintervall, ålder på bilen och när du fyllde på med dieseltrim senast påverkar givetvis. Det bästa är vanligtvis att prova sig fram och göra faktiska mätningar med trippmätaren. Många gånger kan kroppens fem sinnen vara till god hjälp.

En bilist känner ofta sitt fordon väl och kan märka när motorn går jämnt och fint. En motor som har samlat på sig mycket beläggningar, och därmed tappat mycket av sin ursprungliga prestanda, kan uppnå stora förbättringar genom att man blandar i vätskebaserat dieseltrim.

Hos bilprovningen mäter de utsläpp och det kan vara ett ypperligt tillfälle att se hur din motor reagerat på tillsatsen. Jag själv och många nöjda användare upplever att motorn går mjukare och att bränsleförbrukningen minskar. Att likt bilprovningen mäta röktätheten säger mycket om vilken mängd utsläpp bilen producerar.

Det är vanligt med skilda erfarenheter, vilket också märkts då jag dykt djupt in i diskussionsforum för att få ta del av användarnas erfarenheter. Olika bilmodeller, körstilar, geografiska/topografiska förutsättningar och väderlekar skapar sina förutsättningar. Det kan därför vara värt att testa olika produkter.

Summering

Utbudet av dieseltrim på flaska är så pass stort att den här produktrecensionen och köpguiden bör kompletteras med egen erfarenhet. Den här typen av produkter har blivit så populära att vissa leverantörer av bensin börjat tillsätta liknande blandningar. Just när det kommer till diesel är råvaran mer känslig än andra drivmedel.

Det finns viss tendens till bildande av paraffin och dieselbakterier, vilket gör att jag rekommenderar en tillsats. Vinnarna tillhör två olika kategorier. Den ena är en ”sällan-kur” medan den andra är en produkt som kan användas lite mer regelbundet.

De två produkter som är väl värda att titta en extra gång på är STP Ultra 5 in 1 och Tripak Dieselbooster.

#1 STP Ultra 5 in 1

Motivering:

”Som namnet antyder ryms det mycket i denna flaska. En blandning som tar varje servicetillfälle till en ny nivå. Däremellan är det bara att njuta av att få köra i en optimerad motor”.

#2 Dieselbooster, Tripak

Motivering:

”Dieselmotorn älskar dieselbooster och den som bor i ett kallt klimat har goda anledningar till att förse bilen med denna tillsats vid tankning. Köldrelaterade paraffinbildningar blir ett minne blott samtidigt som välsmorda och rena bränslespridare gör gott både för miljön och plånboken.

Ett extra plus i kanten för den genomskinliga plastflaskan. En transparent förpackning underlättar kontroll av vätskans skick och mängden i förpackningen.”

Vanliga frågor om dieseltrim

1. Vad händer om jag väljer fel produkt?

Svar: De allra flesta dieseltrim på flaska är till för alla typer av dieselmotorer. Vid minsta osäkerhet finns alltid möjlighet att höra sig för hos sin lokala återförsäljare. De har vanligtvis bästa produktkunskapen.

2. Hur vet jag hur mycket jag ska tillsätta?

Svar: Varje tillsats har sin produktbeskrivning. Anvisningar finns vanligtvis på produktens förpackning och tillverkarens hemsida.

3. Är det säkert att hantera dessa vätskor?

Svar: Både tillverkaren och återförsäljaren kan förse dig med ett produktspecifikt datasäkerhetsblad. Följ alltid anvisningarna på förpackningen och förvara hälsofarliga produkter enligt gällande rekommendationer och lagstiftning.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.