Bilvax bäst i test 2022 – Hitta bästa bilvaxet här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Simoniz Original Wax2. Turtle Wax Original3. Meguiars Ceramic Wax

Hybrid Ceramic Wax Bilvax bäst i test-listan kommer här

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Vill du att din bil ska hålla sig fräsch utvändigt så länge som möjligt? Då har du hittat rätt! Här kommer du få läsa om de bästa bilvaxerna som är testade i vårt bäst i test.

Många tror att om man vaxar bilen så täcker det repor men det är helt fel, när du vaxar bilen så skyddar du lacken på bilen och vaxet gör så att bilen blir lätt att hålla ren och fin. När du vaxar din bil för första gången och inte riktigt vet hur du skall göra så är det extremt viktigt att du tvättar bilen noga innan då vaxet skall användas på en ren yta. Är du ute efter att få bort reporna på bilen så skall du polera den, sedan går det bra att vaxa bilen efter poleringen.

Topp 3 bästa bilvaxet 2022

1. Simoniz original wax 150ml

Det här vaxet kan du använda på alla ytor på din bil och inte bara på lacken. Det ger lacken en fantastisk glans som är långvarig och ser till så din bil inte blir matt och trist.

Vaxet är ett karnaubavax, vilket innebär att detta vax är framtaget från vaxpalmens blad, som skärs av från palmen, läggs på tork och sedan kokas i vatten.

Simoniz original wax 150ml har 4,6 stjärnor hos Trustpilot och det här är vad kunderna tycker om vaxet:

  • ”Mycket nöjd med Simoniz original wax ”
  • ”Alltid bäst”
  • ”Äkta hårdvax”

Vi lyssnar på användarna av vaxet och detta är utan tvekan en av det bästa bilvaxet på marknaden.

Se priset här!

2. Turtle Original

Här har vi ett vax som de flesta av er nog har sett i någon butik eller hemma hos någon av era bekanta. Det är med andra ord ett väldigt vanligt flytande bilvax som är helt fantastiskt eftersom det vaxar, rengör och polerar din bil så du får ett helt fantastiskt resultat och en lack som är skyddad väldigt länge.

Se priset här!

3. Hybrid Ceramic WaxHybrid Ceramic Wax Bilvax bäst i test-listan kommer här

Det här är ett väldigt lättanvänt vax, du behöver bara tvätta bilen och sedan spraya på det här vaxet. Därefter låta det verka en liten stund och sedan skölja av det igen, gärna med en stark stråle. Sedan är det bara att torka av bilen med en mikrofiberduk. Lättare än så blir det väl ändå inte att vaxa sin bil.

Man kan luras av att produkten skulle vara dålig för att den är så enkel att använda men den ger ett fantastiskt skydd för din lack samt en jättebra vattenavrinning.

Helt klart det bästa bilvaxet för dig som vill ha en snabb och enkel vaxning av din bil.

Se priset här!

Köpguide för vax

  • Att tänka på när du ska köpa ditt vax är vilken typ av vax du vill använda dig av, som till exempel ett sprayvax som är lätt att applicera, eller ett flytande vax och hårdvax som du smörjer in i bilen med för hand.
  • Kolla alltid omdömet på det vax du tänkt köpa så du vet att det är ett bra vax, samt läs instruktionerna så du vet hur du ska använda just det vaxet.
  • När du hittat ett vax som du bestämt dig för att köpa så kollar du upp vilken butik du kan köpa det ifrån eller om det är en beställningsvara.
  • Glöm inte att köpa vaxduken till så du kan torka rent bilen efter behandlingen.

Hur vaxar jag min bil?

Det första du ska göra när du ska vaxa din bil är att läsa instruktionerna som finns på förpackningen till det vax du valt dig av att använda, för att veta vad som gäller för just det vaxet. Vi utgår ifrån att du inte vet hur du skall vaxa din bil så då skall du tvätta bilen riktigt noga så det inte finns något smuts kvar på lacken innan du börjar applicera vaxet.

När bilen är helt ren så kan du börja applicera vaxet på bilen. Det går att applicera vaxet på hela bilen direkt men är du nybörjare så är det bättre att dela upp bilen och ta små delar åt gången, som till exempel halva taket först eller halva motorhuven. Du kan även ta ännu mindre delar så att vaxet inte torkar in och fastnar på lacken innan du är klar.

Detta då du först ska vaxa den yta du valt att börja med och sedan torka rent den efter att den har suttit på bilen och fått verka i utsatt tid som står på förpackningen, beroende på vilket vax du valt. Vanligtvis är det mellan 5-10 minuter. Tänk på att slutföra varje yta du påbörjat helt innan du påbörjar nästa yta.

Saker du skall tänka extra mycket på när du vaxar din bil:

  • Ta inte för mycket vax. Det är bättre att ta för lite och få vaxa om den ytan istället för att ta för mycket. Du får mycket bättre resultat när du tar ett tunt lager vax. Om du behöver vaxa om bilen så skall du vänta 24 timmar innan du lägger på ett nytt lager.
  • Om vaxet skulle vara synligt efter att du har torkat av det kan du torka av det igen med en ny duk efter ungefär en timme. I vissa fall är vaxet så pass fett så det kan behövas torkas två gånger, så det behöver absolut inte betyda att du gjort något fel.
  • Vaxa aldrig bilen i direkt solljus för då kan lacken bli flammig.

Sammanfattning

Med dessa bäst i test-produkter skyddar du din lack mot repor samt får den glansig och fin som bilen är när du köper den ny i butik.

Kom ihåg att alltid torka av bilen efter att du vaxat den med en duk.

Vaxa aldrig i solsken då det ger ett flammigt och fult resultat.

Det finns olika typer utav vax som hårdvax, sprayvax samt flytande vax. Prova dig fram och se vilket typ av vax du gillar bäst.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.