Bilschampo bäst i test 2022 – Hitta bästa bilschampot här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Turtle Wax2. Turtle Wax3. Armor All
Turtle Wax Zip Bilshampo Universal bästa bilschampoTurtle Wax Caravan Wash & ShineArmor All Heavy Duty Wash
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Majoriteten av alla bilägare vill se till att bilen är glänsande och skinande. För att lyckas med detta gäller det således att ha ett riktigt bra bilschampo att använda sig av och att tvätta bilen med jämna mellanrum. I vårt bäst i test för bästa bilschampot har vi plockat ut ett flertal olika schampon som gör din bil snygg och fräsch, samtidigt som det verkar skyddande och smutsavstötande.

Med ett bra bilschampo nära till hands behöver du aldrig oroa dig för att bilen ska se ovårdad eller smutsig ut, men hur vet man vilket schampo som man ska välja? Utöver att vi listar de produkter som vi tycker är bäst har vi också sett till att besvara de vanligaste funderingarna och frågorna som kan uppstå när man ska köpa ett schampo för första, andra eller tredje gången. Innan du väljer eller klickar hem ett bilschampo rekommenderar vi att du också läser igenom vår köpguide!

Fördelen med att använda sig av ett bäst i test för att hitta ett bra bilschampo är att du får hjälp med att välja den bästa produkten för just din bil och ditt ändamål. Att välja schampo till bilen kan låta som en mycket enkel uppgift, men sanningen är att det krävs en del kunskap för att schampot verkligen ska lämpa sig. Är det så att din bil är lackförseglad kommer du att behöva välja ett bilschampo som är fritt från vax.

Vi vill att det ska bli så enkelt för dig som möjligt att hitta ett riktigt bra schampo. Därför har vi sökt marknaden runt och plockat ut våra absoluta favoriter. Naturligtvis har vi sett till att välja produkter för olika ändamål, men också produkter i olika prisklasser. På så sätt kan vi garantera att du kommer att hitta ett bra bilschampo som gör din bil ren och fräsch!

Topp 10 bästa bilschampo 2022

1. Turtle Wax Zip Bilshampo Universal

Turtle Wax Zip Bilshampo Universal bästa bilschampo

Med Turtle Wax Zip Bilshampo Universal får du ett bilschampo som är en riktig storsäljare och därför faller det naturligt för oss att sätta denna produkt på första plats. Bilschampot är mycket populärt och passar de allra flesta bilar där man vill ha den där extra glansen och lystern.

Schampot är mycket drygt att använda sig av och därför kommer en flaska att räcka väldigt länge. Det är också skonsamt, samtidigt som det är väldigt effektivt för att ta bort smuts och orenheter från bilen.

Turtle Wax Zip Bilshampo Universal ligger i mellanprisklassen och är ett utmärkt alternativ för den som vill ha ett bra bilschampo där man inte behöver oroa sig för att vaxet ska tvättas bort.

Se priset här!

 

2. Turtle Wax Caravan Wash & Shine

Turtle Wax Caravan Wash & Shine

Ytterligare ett bilschampo från Turtle Wax som förtjänar sin plats på vår topplista är Turtle Wax Caravan Wash & Shine. Här får du ett bilschampo som kommer att räcka väldigt länge och som har blivit uppskattat hos många användare. Bilschampot ligger förvisso i den högre prisklassen, men är helt klart värt pengarna.

Turtle Wax Caravan Wash & Shine består av en mycket högkoncentrerad rengöring som innehåller Carnaubavax, precis som namnet beskriver. Om du har en bil som är utrustad med akrylfönster är produkten ett självklart alternativ, just eftersom den är så skonsam. Turtle Wax Caravan Wash & Shine är också mycket snäll mot tätningar och säkerställer att dessa inte nöts i onödan.

Har du problem med pigment- eller sotsmuts är det Turtle Wax Caravan Wash & Shine som vi kan rekommendera. Bilschampot är nämligen framtaget för att fungera extra effektivt mot detta.

Se priset här!

 

3. Armor All Heavy Duty Wash

Armor All Heavy Duty Wash

På plats nummer tre i vårt bäst i test för bästa bilschampot har vi valt att lista Armor All Heavy Duty Wash. Det här bilschampot är det absolut bästa valet för den som söker efter en produkt som kan ge en mycket kraftfull rengöring och tvätt. Har du fastgrodd smuts på bilen kan du med fördel applicera bilschampot direkt på smutsen och Armor All Heavy Duty Wash tar smidigt bort allt från trädsav till insekter.

Vill du ha en mer skummande effekt kan du också välja att späda ut Armor All Heavy Duty Wash. Även om den är utspädd kommer den att se till att envis smuts är ett minne blott, oavsett om du använder varmt eller kallt vatten.

Armor All Heavy Duty Wash ser till att vaxskyddet på bilen behålls på ett tryggt och säkert sätt och du behöver heller inte oroa dig för irriterande och fula spår av schamporester.

Se priset här!

 

4. SIMONIZ Flytande lackrengöring

SIMONIZ Flytande lackrengöring

Det är inte alltid som man vill fräscha upp bilen för att den är smutsig. Ibland kan det istället handla om att lacken har blivit matt, börjat blekna eller allmänt ser tråkig ut. På plats nummer fyra i vårt bäst i test har vi därför valt att ta med SIMONIZ Flytande lackrengöring. SIMONIZ Flytande lackrengöring är en produkt som hjälper dig att bli av med mindre skador som har uppstått på lacken, samtidigt som den ser till att återuppliva glansen och lystern.

SIMONIZ Flytande lackrengöring är mycket enkel att använda sig av och kan ses som en återställningsformula för din lack. Trots sin enkelhet är den mycket effektivt och kommer snabbt att få din bil att se som ny ut igen.

Med den här flytande lackrengöringen får du en lösning som garanterat kommer att fungera. SIMONIZ Flytande lackrengöring verkar lika effektivt på skador såväl som repor och oxidation som kan ha uppstått.

Se priset här!

 

5. SIMONIZ Högtryckstvättsshampo

SIMONIZ Högtryckstvättsshampo

När vi ändå är igång med produkter från SIMONIZ tänkte vi lista ett riktigt bra bilschampo för den som vill använda sig av en högtryckstvätt när det är dags att rengöra bilen. Med en högtryckstvätt kan du få bort hård smuts och orenheter för bilen, men för det bästa resultatet krävs en lika effektiv och djuprengörande produkt.

SIMONIZ Högtryckstvättsshampo är ett intensivt högtryckstvättmedel som har en multifunktion, samtidigt som den skyddar din bil och rengör på ett skonsamt sätt. Bilschampot kan med fördel användas på bilen och på husvagnen, men den fungerar även på plastmöbler, uteplatser och uppfarter.

Med SIMONIZ Högtryckstvättsshampo får du alltså ett högtrycksschampo som fungerar i många olika situationer. Det betyder att du inte behöver ha flera produkter för olika ändamål, utan det räcker gott och väl med denna!

Se priset här!

 

6. SONAX Xtreme Active Scampoo 2-in-1

SONAX Xtreme Active Scampoo 2-in-1

SONAX Xtreme Active Scampoo 2-in-1 har också förtjänat sin plats på vår bäst i test-lista. Här får du ett bilschampo som är otroligt drygt, vilket betyder att det kommer räcka väldigt länge. Det är också superkoncentrerat och kan snabbt och enkelt få bort alla typer av smuts, även den hårdaste smutsen som insekter som har klibbat fast eller fågelspillning som vägrar att försvinna.

SONAX Xtreme Active Scampoo 2-in-1 kan med fördel användas helt outspätt om du vill att hårda fläckar ska försvinna snabbare. Räkna med att en förpackning med en volym på 500 ml kommer att räcka till cirka 25 tvättar.

Se priset här!

 

7. AUTOGLYM Bodywork Schampoo & Conditioner

AUTOGLYM Bodywork Schampoo & Conditioner

AUTOGLYM Bodywork Schampoo & Conditioner är ett superkoncentrerat bilschampo som inte bara rengör och tar bort envis smuts, utan som också fungerar som ett vax och som ger bilen en riktig glanstvätt. AUTOGLYM Bodywork Schampoo & Conditioner lägger en vårdande och skyddande hinna på bilen och kan också hjälpa dig att lyfta upp trafikfilm, utan att polerad lack kommer till skada.

Med den här produkten kan du vara säker på att din bil är skyddad. Som ovan nämnt är det tack vare hinnan som bildas efter tvätten. Hinnan förskönar och skyddar, samtidigt som den ger glans, men den ser också till att verka vattenavstötande.

AUTOGLYM Bodywork Schampoo & Conditioner är dryg och därför räcker även den mindre flaskan till många tvättar. Beroende på storleken på din bil kan du räkna med mellan 20-25 tvättar för en flaska på 500 ml.

Se priset här!

 

8. Meguiars Nxt Generation Car Wash

Meguiars Nxt Generation Car Wash

När man väljer ut produkter till ett bäst i test är det viktigt att ha alla behov i åtanke. Därför vill vi ta med ett polymerbaserat och syntetisk schampo också. Meguiars Nxt Generation Car Wash tränger igenom på djupet och löser upp grov smuts utan problem. Trots att det är mycket effektivt så är det fortfarande skonsamt mot lacken.

Meguiars Nxt Generation Car Wash är berikad med ett vattenmjukningsmedel. Det betyder att det finns ämnen i produkten som ser till att balansera vattnets PH-värde och inte göra det lika ”hårt”. På så sätt får du ett resultat som är fläckfritt och högglansigt, varje gång.

Observera att Meguiars Nxt Generation Car Wash kan göra dig dåsig om du andas in för mycket av produkten. Därför rekommenderar vi att du alltid tvättar bilen på en så luftig och öppen yta som möjligt med god ventilation.

Se priset här!

 

9. Meguiars Gold Class Car Wash

Meguiars Gold Class Car Wash

Vill du ge din bil lite extra omvårdnad är det Meguiars Gold Class Car Wash som bör stå högst upp på din inköpslista. Det här bilschampot är ordentligt högeffektivt och fungerar på de allra flesta bilar. Det ordentliga och härliga löddret ser till att avlägsna vatten som håller sig kvar på lacken, vilket i sin tur betyder att du får en mycket kortare torktid.

Meguiars Gold Class Car Wash har i många omdömen kallats för ”flytande magi” och visst kan vi hålla med om att den är riktigt bra. Schampot ger en snygg och blank yta som har en lång hållbarhet, vilket betyder att du inte behöver tvätta bilen lika ofta.

Eftersom Meguiars Gold Class Car Wash är mycket stark rekommenderar vi att du använder både skyddshandskar och skyddsglasögon när du använder dig av produkten. På så sätt minimerar du risken för olyckor och skador.

Se priset här!

 

10. Sonax Glansschampo

Sonax Glansschampo

Har du tröttnat på att din bil ser matt och tråkig ut? Väder och vind kan vara orsaken till att glansen har mattats ner och då är det bra att välja ett bilschampo som är framtaget för att återskapa glansen på din bil. Sonax Glansschampo innehåller glanshöjande ämnen och är mycket enkel att använda sig av. För att säkerställa att du använder produkten rätt bör du alltid läsa instruktioner och dosering.

Sonax Glansschampo passar inte bara helt perfekt för att höja glansen på bilen, utan schampot är också utmärkt för husvagnen eller båten som har tappat sin lyster. Schampot kan således användas på många olika sätt, vilket minskar dina utgifter.

Ett annat stort plus är att Sonax Glansschampo är fritt från både lösningsmedel och vax.

Se priset här!

 

Köpguide för bästa bilschampot

Innan man ska köpa en produkt är det nästan alltid bra att först läsa igenom en köpguide. Med hjälp av köpguiden kan du få tips och vägledning, vilket i slutändan resulterar i att du blir mer nöjd med ditt val. För oss faller det naturligt att ha med en köpguide i vårt bäst i test. Här kommer vi att berätta mer om de olika typer av bilschampon som finns på marknaden, men vi går också igenom hur du tvättar din bil på bästa sätt.

För att din bil ska hålla sig snygg och fräsch kommer den att behöva genomgå en ordentlig rengöring med jämna mellanrum. Under vintermånaderna i Sverige är det extra viktigt att man tvättar bilen oftare. Orsaken till detta är för att vägsalter och smuts får ett stadigare grepp och om det får sitta kvar länge kan detta leda till att delar på bilen (eller bilens lack) kommer att förstöras. I bästa fall kan du komma undan med att lacken har blivit matt, men vill det sig illa så kan smutsen leda till att du får problem med rost.

I Sverige är vi vana vid att bilen är lika smutsig igen efter tolv timmar, även om vi rengjorde den riktigt ordentligt. Det kan då naturligtvis kännas som ett hästjobb att behöva tvätta bilen för varje gång man har varit ute, men riktigt så frekvent behöver du inte vara. Även om det är viktigt att tvätta bilen under vintern så bör du inte glömma bort den helt under sommaren. Under vår och sommar kommer vädret istället att vara den avgörande faktorn.

Olika typer av schampon för bilar

Man brukar säga att det i grund och botten finns två olika typer av bilschampon, men det finns också ett tredje som inte lika många tänker på till vardags. Det huvudsakliga typerna är bilschampo med vax och bilschampo utan vax. Det tredje alternativet är ett förtvättsmedel som kan vara med eller utan en vaxlösning. Här nedan kan du läsa mer om vad de olika varianterna innebär.

Bilschampo med vax – Ett bilschampo med vax lämpar sig utmärkt för de bilar som inte har någon lackförsegling eller där man inte planerar att utföra en sådan. Genom att välja ett schampo med vax kommer den rena ytan (och lacken) på bilen att bevaras mycket längre.

Bilschampo utan vax – Väljer man ett bilschampo utan vax får man också det mest klassiska alternativet. Bilschampot har en bra effekt mot smuts och lämnar ett skinande resultat efter sig. Om du planerar att polera eller vaxa din bil efter tvätten är det här också det bästa alternativet.

Förtvättsmedel – Ett förtvättsmedel kan både vara fritt från vax och innehålla vax. Det här bilschampot passar bra för den som vill ha en riktigt djupgörande rengöring genom att utföra en förtvätt.

Tvätta bilen på bästa sätt

När du väl har valt vilket bilschampo du vill använda dig av är det dags att tvätta bilen, men hur gör man detta på bästa sätt? Här nedan hittar du en steg för steg till bästa och smidigaste rengöringen av ditt fordon.

Steg 1: Åk iväg till en plats där det finns brunnar som säkerställer att farliga ämnen filtreras bort. Det kan till exempelvis vara i en vanlig tvätthall. I våra frågor och svar går vi in djupare på varför du bör undvika att tvätta bilen på gatan.

Steg 2: Om du har möjlighet att använda en högtryckstvätt så rekommenderar vi också att du gör det. På det viset kommer du att få en mer effektiv rengöring där även fastgrott smuts kommer att försvinna.

Steg 3: Börja nu med att avfetta bilen. Här finns det sprayer som du kan använda dig av. Var noga med att spraya de områden som är mest utsatta för fett och smuts. Spola av avfettningsmedlet med vattenslag eller högtryckstvätt.

Steg 4: Nu är det dags att dosera bilschampot. Fyll upp en hink med vatten och läs noga om doseringen på förpackningen. Se till att blanda ordentligt och använd dig av en vanlig tvättsvamp. Observera att det är viktigt att du byter vatten med jämna mellanrum. Orsaken till detta är för att grus och smuts samlas i hinken och detta kan leda till att du får repor på lacken.

Steg 5: Det sista steget är att spola av allt schampo och därefter se till att bilen torkas ordentligt. Använd dig gärna av en microfiberduk, eftersom dessa i sig är mycket absorberande, men även fläckborttagande.

Högtryckstvätt – är det ett måste?

I vårt bäst i test för bästa bilschampot valde vi att ta med ett rengöringsmedel som lämpar sig för den som kommer använda en högtryckstvätt. I vår guide om hur du tvättar bilen rekommenderar vi även där att du använder en högtryckstvätt, om du har tillgång till en sådan. Huruvida en sådan tvätt är det bästa alternativet eller inte beror på hur skicklig du är på att använda dig av den.

Till att börja med ska vi besvara frågan och kort och gott kan man säga att en högtryckstvätt absolut inte är ett måste för att du ska kunna få din bil skinande ren och snygg. Det en högtryckstvätt däremot gör är att den underlättar arbetet väldigt mycket och kan få bort smuts där det annars är svårt att komma åt. Det är dock mycket viktigt att du verkligen skapar dig kunskap om hur du ska använda dig av tvätten för att du inte ska få motsatt effekt. Visst kan högtryckstvätten i sig inte göra din bil mer smutsig än den redan var, men den kan orsaka många större problem än så.

Det som är viktigt att tänka på är att du inte får stå för nära din bil när du använder dig av högtryckstvätten. Strålen är mycket stark och vissa munstycken kan se till att förstärka strålen ytterligare, vilket kan ge ett otroligt kraftfullt resultat. Om du står för nära och har en för hård stråle finns det risk för att högtryckstvätten kan orsaka bucklor i plåten på din bil.

Välj ett bilschampo i din prisklass

Redan från en mycket ung ålder får man lära sig att saker som kostar mycket i de flesta fall också är bättre. Visst finns det en viss sanning i detta, men det behöver inte vara hugget i sten. Idag finns det många olika typer av bilschampon som kommer i mängder med prisklasser. Du kan hitta ett bilschampo för 50 kronor och du kan också köpa ett för över 500-lappen.

Den främsta orsaken till det varierande priset är volymen på schampot, men också tillverkaren och vilka egenskaper produkten har. Väljer du ett bilschampo från en mycket känd leverantör kan du få betala en hel del för bara själva märket. Är du osäker på vad som passar dig och din bil rekommenderar vi att du börjar i mindre skala. Köp den minsta flaskan av produkten för att testa dig fram och se vad du tycker. Det är onödigt att beställa hem bilschampo på fem liter för att sedan inse att det inte alls var vad du förväntade dig.

Beställa bilschampo online

Det råder ingen tvekan om att internethandeln har ökat kraftigt och som det ser ut nu verkar det inte finnas något stopp på utvecklingen. Ur en konsumentsynvinkel är detta dock väldigt positivt, eftersom det betyder att du idag kan hitta nästan allt på internet och beställa med hemleverans. Det gäller naturligtvis även för bilschampo.

Att handla bilschampo på nätet kommer med väldigt många fördelar. För det första kommer du att kunna använda dig av vår jämförelse för att söka upp produkterna och läsa mer om hur de fungerar, men du kan också hitta omdömen och recensioner från tidigare kunder. En annan stor fördel är det oändliga utbudet som du kommer få tillgång till. På internet kommer du att kunna hitta betydligt fler bilschampon än i en fysisk butik, och detta utan att behöva lämna din bekväma soffa om så önskas.

En annan orsak till att många väljer att handla på nätet är priserna. Det går inte att sticka under stol med att priserna för bilschampo är betydligt lägre på internet. Vill du komma så långt ner i kostnader som möjligt ska du välja en renodlad e-butik, eftersom dessa inte är i behov av att bekosta lokalhyra och andra avgifter som en fysisk butik har.

Vi rekommenderar att du väljer dig av en svensk sida när du ska beställa ditt bilschampo. Anledningen till detta är helt enkelt för att du då kan förlita dig på konsumentköplagen om något inte skulle bli som du tänkt dig. Svenska sidor är också kända för att ha en otroligt bra service. Känner du dig osäker i valet kan du alltså få samma högklassiga rådgivning online som i en butik.

Summering

Det finns ingen tvekan om att det finns många bilschampon att välja mellan och observera att vi endast valt ut de som vi faktiskt tycker är bäst. Det vi har tittat på är vilka egenskaper som produkterna har, vilken prisnivå de hamnar i och hur universella de är. För oss är det viktigt att lista bilschampon som så många människor som möjligt faktiskt har användning för och som kan fungera när man vill ha en vardaglig såväl som djupgående rengöring av sin bil.

Det första steget till att få en ren och skinande bil är alltså att tvätta den. Det är vi nog alla överens om, men att välja schampo är inte alltid det lättaste. Med vår köpguide kommer du att få tips och råd som gör beslutet enklare och vi rekommenderar dig att även läsa igenom våra frågor och svar. En recension och ett produkttest är det absolut bästa och säkraste sättet att få ta del av marknadens ”best sellers”, utan att behöva lägga tid på att själv leta runt och jämföra. Detta är inte bara tidskrävande, utan det kan också vara mer förvirrande för köparen. När allt är samlat på ett och samma ställe kan du jämföra för- och nackdelar mellan de olika alternativen.

Som ett sista tips vill vi rekommendera att du läser igenom vår guide om hur du tvättar bilen på ett korrekt sätt. Visst är valet av bilschampo viktigt, men det är också viktigt att du faktiskt använder dig av rätt typ av verktyg för att få ett så bra resultat som möjligt.

Vanliga frågor kring bilschampo

När man ska köpa ett bilschampo är det vanligt att ha en del frågor och funderingar. Den vanligaste frågan är naturligtvis vilket bilschampo som kommer att passa bäst till just den bil som man själv har. Genom att få svar på de vanligaste funderingarna kommer det att bli betydligt lättare för dig att göra ett bra val. Utöver vårt bäst i test för bästa bilschampot kommer vi att lista vanliga frågor, och naturligtvis även svar, här nedan!

 

Q1. Vilket bilschampo är det bästa?

Vilket bilschampo som är bäst beror på vad det är för bilschampo som du vill ha. Det finns många olika typer av schampon att välja mellan där alla har sina egna unika egenskaper och funktioner. Det finns både bilschampo med och utan vax, samt schampo med eller utan vaxlösning. Vilket schampo som vi tycker är det absolut bästa kan du hitta i produktrecensionen här ovan!
 

Q2. Kan jag använda diskmedel till att tvätta bilen?

En vanlig fundering är om man kan använda sig av klassiskt diskmedel för att rengöra bilen. I praktiken är det såklart fullt möjligt, men det är ingenting som vi skulle rekommendera dig att göra. Orsaken till detta är helt enkelt för att diskmedel har en tendens att kunna lösa upp både lackförsegling och vax. Om du då tvättar bilen med diskmedel finns det risk för att lacken blir livlös och uppfattas som matt.

Q3. Är bilschampo med eller utan vax bäst?

Huruvida du bör använda dig av ett bilschampo med eller utan vax beror på om din bil är lackförseglad i dagsläget eller inte. I vårt bäst i test för bästa bilschampot kan du hitta ett varierande utbud av produkter som innehåller vax eller som är helt utan. Om du har en bil som inte har en lackförsegling, och du inte planerar att lackförsegla, kan ett schampo som innehåller vax vara det bästa alternativet. Är det däremot så att din bil är lackförseglad idag så rekommenderar vi att du väljer ett schampo utan vax.

Q4. Kan man tvätta sin bil ute på gatan?

Det finns ingen lag som säger att du inte får tvätta din bil ute på en allmän gata. Det du däremot måste tänka på är att det finns lagar och regler som säger att oförorenat avloppsvatten inte får släppas ut och att du naturligtvis inte är orsaken till detta. När du tvättar din bil med ett bilschampo kommer det smutsiga vattnet att rinna ner i dagvattenbrunnarna, vilket inte är speciellt bra eller uppskattat. Att filtrera ett smutsigt vatten är dock väldigt knepigt och därför rekommenderar vi att du tvättar bilen på en annan plats än på gatan utanför huset.

Q5. Finns det bilschampon som är snälla mot miljön?

Nu för tiden är det många människor som lägger en stor vikt på miljön och som i första hand vill använda sig av produkter som är miljövänliga. Nästan alla branscher levererar idag ett flertal alternativ för den som vill värna om miljön och det gäller även när det kommer till bilschampon. För att vara säker på att det schampo som du väljer är snällt mot miljön bör du titta efter texten eller märkningen som lyder ”bio-degradable”.

Q6. Måste jag välja det dyraste schampot för att få ett bra resultat?

Det här är en mycket vanlig missuppfattning. Visst stämmer det i många fall att dyrare produkter är av högre kvalitet, men så behöver inte alltid vara fallet. Känner du dig osäker på vilket bilschampo som kan vara det bästa för dig rekommenderar vi att du testar dig fram. Dock är det viktigt att du fortfarande vet om du i grund och botten behöver ett bilschampo med eller utan vax, men själva märket eller priset har därefter ingen betydelse. Du kan köpa ett av de billigaste schampona på marknaden och ändå få ett fläckfritt och strålande resultat.

Q7. Hur ofta ska man tvätta bilen?

Ju renare du håller din bil, desto längre användning kommer du också att ha av den. Om din bil är ren så förlänger du alltså livslängden mer än vad du tror. Hur ofta du ska tvätta din bil beror på flera faktorer. Bland annat hur ofta du använder dig av den, men också hur du har möjlighet att förvara den när den inte körs. Om den står inne i ett varmt garage kommer den inte att bli lika smutsig som om den står parkerad på gatan.

En bra tumregel är att tvätta bilen en gång i månaden om det är så att du använder dig av den dagligen. Det är dock inget krav och absolut ingen lag. Som ägare till bilen har du möjlighet att själv bestämma hur ofta du vill att den ska tvättas, men kom ihåg att smuts och salter från vägarna kan leta till rostangrepp.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.