Batteriladdare bäst i test 2022 – Hitta den bästa bilbatteriladdaren här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. CTEK2. Calix3. CTEK
Ctek MXS 7.0 12 Volt bästa batteriladdareCalix BC 60/IP44Ctek Time to Go Batteriladdare 5A
Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Att ha en riktigt bra och välfungerande laddare till bilbatteriet kan vara avgörande i många situationer och en riktig räddare i nöden. Majoriteten av alla bilägare som har haft körkort under en längre tid kan med största sannolikhet relatera till en situation som de har upplevt där batteriet i bilen inte fungerande som det skulle.

Under många år var batteriladdare mycket klumpiga och tunga produkter som man helst inte släpade runt på i bakluckan. Dessa modeller tog inte bara upp mycket plats, utan de var heller inte så effektiva som man kanske hade önskat. Tittar man på hur våra bilar ser ut idag och hur mycket batteri de slukar, kräver de en mer avancerad och prestandakrävande teknik än gårdagens alternativ kan erbjuda.

I vårt bäst i test för bästa batteriladdaren har vi listat moderna och högkvalitativa laddare som är enkla att bära med sig. Med en av dessa nära till hands behöver du aldrig oroa dig för att bilen ska ha slut på batteri i de mest olägliga situationer.

Med en batteriladdare kan du känna dig säkrare när du vistas ute på vägarna. Laddaren är praktisk, effektiv och kan vara en räddande ängel i många situationer. Nu när du har tagit dig igenom vår introduktion till detta bäst i test för bästa billaddaren är det dags att titta närmare på de produkter som vi har valt ut.

Ett bäst i test ska inte bara rikta sig till en grupp av fordonsägare och det är något som vi har haft i åtanke när vi valde ut våra batteriladdare till jämförelsen. För oss är det viktigt att det finns en produkt som passar alla, eller åtminstone så många som möjligt. Naturligtvis har vi bara valt ut laddare som är av hög kvalitet och som har fått goda recensioner och omdömen och där priset inte är avgörande för hur effektiva laddarna är.

Även laddare i den lägre prisklassen är helt klart värda att investera i, men vi rekommenderar dig att ändå inte välja det billigaste alternativet på marknaden. Skulle det vara så att du inte finner någon av dessa batteriladdare intressanta nog så kan vi glatt informera dig om att det finns mängder med fler alternativ att välja mellan.

Topp 6 bästa batteriladdare 2022

1. Ctek MXS 7.0 12 Volt

Ctek MXS 7.0 12 Volt bästa batteriladdare

Ctek MXS 7.0 12 volt är en batteriladdare som har fått mycket bra omdömen och som har varit en given vinnare i ett flertal bäst i test. Det som gör den här laddaren så idealisk är att den fungerar för många olika typer av fordon, vilket även inkluderar fordon med stora batterier. Ctek MXS 7.0 12 volt kan användas till personbilens batteri, men också för att ladda din husbil eller din båt.

För att göra Ctek MXS 7.0 12 volt så optimal som möjligt har man valt att utrusta batteriladdaren med en funktion som ger dig information om när batteriet behöver laddas och hjälper dig även att bibehålla laddningen och batterinivån. Denna funktion kallas för en rekonditioneringsfunktion och syftet är att återställa batterier som är ordentligt urladdade eller som skiktar. Är det mycket kallt ute kan du använda dig det läge som optimerar och ger en mer kraftfull laddning som håller längre.

Ctek MXS 7.0 12 volt är utvecklad för att kunna hantera batterier som är extra krävande. Ett exempel på ett sådant batteri är Optima. Den inbyggda matningsfunktionen gör så att du slipper oroa dig för att viktiga inställningar ska försvinna om du väljer att koppla bort ditt batteri i samband med laddning. Här kan man säga att du verkligen får en bra och högkvalitativ 8-stegsladdare som kan ge en underhållsladdning på maximalt 225 Ah.

Se priset här!

2. Calix BC 60/IP44

Calix BC 60/IP44

Det är inte alltid man vill konka runt på en stor batteriladdare och då är Calix BC 60/IP44 det absolut bästa alternativet. Den här batteriladdaren är så liten att du enkelt kan få plats med den i din ficka, vilket gör den utmärkt att ha med på äventyr där du inte vill hamna i knipa. Laddaren väger endast 0,180 kg och har en längd på cirka 18 cm. Smidigare än så blir det inte!

Trots sin ringa storlek så är Calix BC 60/IP44 en mycket kraftfull laddare som lämpar sig bäst för 12 V-batterier. För att du ska kunna använda dig av laddaren behöver du dock se till att ansluta den med en skarvkabel eller med hjälp av en intagskabel.

De moderna bilar som finns idag har oftast ett mycket avancerat och högteknologiskt styrsystem och för att detta ska fungera optimalt krävs det att batteriet alltid är på topp, även vid kortare sträckor. Ett batteri som är fulladdat kommer dessutom att hålla mycket längre.

Även om Calix BC 60/IP44 inte ser mycket ut för världen på grund av det lilla formatet så är laddaren utrustad med en laddkurva som styrs elektroniskt. Denna laddkurva har en switch-mode-teknik som säkerställer att batteriet inte kan bli alldeles för överladdat. Switch-mode-funktionen gör också att du kan ha laddaren inkopplad längre, utan att oroa dig för att batteriet ska ta skada.

Se priset här!

3. Ctek Time to Go Batteriladdare 5A

Ctek Time to Go Batteriladdare 5A

Ctek Time to Go Batteriladdare 5A må likna många andra batteriladdare på marknaden, men sanningen är att den här produkten faktiskt är utrustad med en hel del unika funktioner. Till att börja med är det den första och den enda laddaren som finns som ser till att informera dig om när laddningen av batteriet har uppnått en så bra nivå att du kan använda det.

Det betyder att du inte själv behöver hålla koll, utan bara invänta att LED-lamporna ska visa att det är ”Time to go”. Det är nämligen med hjälp av LED-lampor som du kan se hur laddningsfasen ser ut och genom detta avgöra hur lång tid det kommer att ta.

Ytterligare en fantastisk funktion med Ctek Time to Go Batteriladdare 5A är laddarens indikationer som kan informera dig om när du kan göra ett startförsök av bilen på ett tryggt sätt. Indikationen meddelar alltså när du kan kicka igång, men ser också till att skicka information om när du kan köra. Som om detta inte vore nog har Ctek Time to Go Batteriladdare 5A också en funktion som kallas för CARE. CARE ser till att du alltid kan ha laddaren inkopplad, så att batteriet alltid är fullt när du vill använda dig av bilen.

I samband med din beställning av kanske den bästa batteriladdaren får du också med ett par connect clamps med tillhörande klämmor och ett connect eyelet med ringskor. Batterikapaciteten för Ctek Time to Go Batteriladdare 5A ligger på 20-260 Ah.

Se priset här!

4. Ctek MXS 5.0 Polar

Ctek MXS 5.0 Polar

När vi väljer ut de bästa batteriladdarna så försöker vi att inte välja olika märken bara för att skapa en variation av produkter, utan det viktigaste för oss är att produkterna faktiskt är bra och att de fungerar som de ska. Därför kommer nu ytterligare en batteriladdare från Ctek, men det betyder inte att den är ”precis som alla andra” och inte skiljer sig från mängden.

Ctek MXS 5.0 Polar är en batteriladdare som är specifikt framtagen för fordon som är i behov av extra god batterivård. Speciellt när det är mycket kallt ute eller där fordonen används i låga temperaturer. Ctek MXS 5.0 Polar är således ett riktigt bra val för den som vill ha en laddare till sin bil, men också till den som vill kunna ladda jeepen, fyrhjulingen eller snöskotern.

Den färg som man har valt på laddaren gör att den utan tvekan kommer att synas mycket tydligt, även om det är meterhög snö ute. Laddaren är nämligen starkt orangefärgad och det gör också att du inte behöver blanda ihop den med annan utrustning i bilen eller garaget.

Batterikapaciteten för Ctek MXS 5.0 Polar ligger på 160 Ah och laddströmmen på 5 A.

Se priset här!

5. Midtronics ChargeXpress PRO 50-2

Midtronics ChargeXpress PRO 50-2

Om du inte har problem med batteriladdare som väger och som tar upp lite mer utrymme så kan Midtronics ChargeXpress PRO 50-2 vara något för dig. Här får du en snygg och modernt designad laddare som har rekommenderats av både Volvo Trucks och Jaguar. Laddaren ligger helt klart i den högre prisklassen, men är det snabb och effektiv uppladdning som du är ute efter får du också betala för det.

Midtronics ChargeXpress PRO 50-2 ger en så exakt laddning som möjligt och det är tack vare den smarta laddningskurva som laddaren är utrustad med. Denna laddningskurva, kombinerat med högfrekvensteknik, ger den perfekta blandningen av en individuell och samtidig laddning på en och samma gång.

Överslag är ingenting som du behöver oroa dig för när du använder ChargeXpress PRO 50-2 för att ladda batteriet i bilen. Laddaren kan nämligen snabbt känna av hur laddningsmottagandet ser ut och på så sätt minimerar du risken för att slita ut batteriet i onödan.

Det kommer också att spara dig mycket energi, tid och pengar. Genom att ha en så balanserad laddning som möjligt får ditt batteri en optimal livslängd och systemet blir betydligt mer tillförlitligt.

Se priset här!

6. Ctek Batteriladdare Lithium XS 5,0

Ctek Batteriladdare Lithium XS 5,0

Precis som namnet antyder så är Ctek Batteriladdare Lithium XS 5,0 en batteriladdare som är tillverkad för att underhålla och ladda på batterier som är tillverkade i litiumjärnfosfat. Detta ord kan även förkortas med LiFePO4. Här ligger fokus på att skapa en batteriladdare som styrs med en så avancerad mikroprocessor som möjligt, eftersom det är precis det som krävs för att maximera batteriets livslängd och prestanda.

Till skillnad från många andra batteriladdare är Ctek Batteriladdare Lithium XS 5,0 ett verktyg som är mycket flexibelt att använda sig av. Laddaren kan nämligen ladda litiumjärnfosfatbatterier med en laddström på upp till 5 A. När det kommer till Ah är det 5-60 Ah som är att rekommendera om du vill kunna ladda batterierna fullt ut. Är det däremot så att du bara vill se till att batteriet underhålls kan du ladda upp till 120 Ah.

Ctek Batteriladdare Lithium XS 5,0 kommer i en fin förpackningspåse, vilket gör det enklare för dig att ha koll på alla sladdar och även minska risken för att laddaren blir smutsig eller sliten.

Se priset här!

Köpguide för bästa batteriladdaren

Det kan kännas överväldigande att ta reda på vilken batteriladdare som kommer att vara den bästa för just dina behov. Marknaden erbjuder idag så många olika typer av batteriladdare där både modeller, utseende, prestanda och tillverkare varierar. Även priserna kan skilja väldigt mycket åt. Ska man välja den billigaste modellen, medelprisklass eller ska man satsa på det dyrare alternativet? Om du inte vet precis vad det är som du letar efter och behöver är det lätt att gå vilse i djungeln. Med hjälp av vår köpguide kommer du dock att få den kunskap som du behöver för att kunna göra ett bättre köp och få en laddare som du verkligen är nöjd med.

Den bästa laddaren för just din bil

Det första du ska försöka ta reda på är vilken billaddare som kommer att vara bäst för just dig och ditt fordon. Vilken produkt som kommer att göra mest nytta beror bland annat på vilken typ och storlek som utrustningen har. När vi pratar om storlek är det inte så att vi menar den faktiskt storleken på batteriet, utan här är det istället antalet amperetimmar som har möjlighet att lagras i det.

Andra faktorer som är avgörande för vad som blir den bästa batteriladdaren för dig är hur snabbt bilen ska kunna laddas upp. Vill du att det ska gå riktigt fort eller vill du bara se till att säkerställa att laddningsnivån behålls?

När du funderar på vad det är för modell och märke som du ska välja behöver du fundera på ytterligare några saker. Det första som du ska kontrollera är att säkerställa att laddaren faktiskt är kompatibel med det batteri som bilen har, men även laddningstiden är viktig att ha i åtanke.

Hur lång laddningstid en batteriladdare har kan vara mycket varierande. Vissa ser till att ladda ditt batteri på bara 1 timme, medan andra tar 3 timmar eller mer. Hur fort det går beror på vilken modell du har valt och vilken strömstyrka som erbjuds.

Dags att köpa batteriladdare – så ska du tänka

Vi förstår att det inte är så lätt att köpa en batteriladdare till bilen och den främsta orsaken till detta är det stora utbudet. Ju fler produkter, märken och modeller som finns, desto knepigare kommer det vara att hitta rätt. Genom att följa vår enkla, men mycket effektiva, 5-stegsprocess blir köpet dock mycket enklare.

Steg 1: Ta reda på vilka dina behov är

Även om det kan låta väldigt simpelt så är det här en av de absolut viktigaste aspekterna att ha i åtanke när du ska ta ett beslut. Du behöver identifiera dina behov, vilket betyder att du måste fundera på varför du är i behov av en batteriladdare från första början. Genom att göra det kommer du att kunna veta vilken laddare som gör dig mest gott.

Ska du kanske använda dig av den bästa batteriladdaren för att kunna säkerställa att tyngre och större arbeten flyter på smidigare eller vill du bara kunna ladda din personbil vid akuta behov? Här kan du även fundera över vilka funktioner som skulle vara mest hjälpsamma för dig.

Steg 2: Sätt en budget för ditt inköp

Det är inte ovanligt att man struntar i att fundera på budget och bara ger sig ut på marknaden för att ”se vad som finns”. Visst kan man även göra på det här sättet, men risken är stor att du får massa förslag på batterier som du ändå tycker är för dyra (eller för billiga för den delen). Om du redan har en specifik budget planerad har du kommit en bra bit på vägen till ett mer medvetet beslut. Genom din budget kan du filtrera bort de batteriladdare som inte är intressanta och snabbare hitta den modell som passar dig.

Steg 3: Välj en batteriladdare från en känd tillverkare

Med detta menar vi inte att du måste köpa den allra dyraste laddaren på marknaden, men visst kommer du att kunna få en bättre laddare om du satsa på lite högre kvalitet. Precis som med mycket annat så kommer ett bättre varumärke också att ge dig en produkt som är mer effektiv och som håller längre. Även om kvaliteten är mycket viktig så betyder valet av tillverkare mycket mer än så. När du väljer ett välrenommerat varumärke är chanserna större att du också får en bättre support och service om du skulle ha några funderingar.

Steg 4: Jämför marknaden innan du väljer

Med hjälp av vårt bäst i test för bästa batteriladdaren kan du få tips om några av de bästa och mest högkvalitativa produkterna för din bil. Här får du också väldigt omfattande och bra tips för att förenkla hela köpprocessen. Även om vi tycker att vi tveklöst har valt ut de bästa batteriladdarna så vill vi ändå rekommendera dig att ta hjälp av andra recensioner och omdömen online. Läs vad tidigare kunder säger om produkten och se om du kan jämföra priser mellan olika butiker.

Steg 5: Köpa batteriladdare

När du har tagit dig igenom alla ovanstående steg är det dags att köpa en batteriladdare. Förhoppningsvis har du redan nu bestämt dig för en laddare som du vill beställa hem (eller ta med hem från butiken). Vi rekommenderar dig att kontrollera om du får med någon form av garanti på din batteriladdare och, i sådana fall, hur länge räcker den? En annan sak som du bör titta närmare på är om du får med några tillbehör. I vissa fall kan tillbehören vara så avgörande för produkten och köpet att du kanske till och med överväger en annan modell, enbart på grund av detta. Sist, men inte minst, bör du se till att alltid läsa de anvisningar som produkten har. På så vis får du snabbt reda på om det finns säkerhetsproblem som kan uppstå med utrustningen.

Batteriladdare till bil, båt och husvagn

Det är inte alla som bara vill använda sig av batteriladdaren till sin bil. Vissa letar också efter möjligheter att kunna ladda sin båt, husvagn, husbil eller lastbil och då kan det naturligtvis vara skönt att kunna använda sig av en och samma produkt.

Om man behöver köpa flera olika laddare kommer man inte bara att behöva lägga ut en mycket större summa pengar, utan man ökar också risken för att blanda ihop laddare, sladdar eller vad helst det må vara. Hur kul är det att bege sig ut med husbilen när batteriet plötsligt lägger av, för att sedan inse att det är laddaren till personbilen som man har tagit med sig?

På marknaden finns det idag batteriladdare för alla typer av behov och det betyder att du kommer att kunna hitta laddare som passar för bilen såväl som för båten och husbilen. Viktigt att ha i åtanke är att du då måste satsa på en laddare som har en starkare laddström, t.ex. 10 A. Dessa laddare är specifikt framtagna för att passa batterier av större slag. Några exempel på storlekar är 20-300 Ah.

Om du väljer en sådan laddare kan du använda den till nästan alla typer av fordon. Den fungerar utmärkt att ladda personbilen med, men också traktorer, lastbilar, husbilsbatterier och mycket mer. Observera att du dock inte bör använda en laddare med en högre laddström på mindre batterier. Med det menar vi att du gör bäst i att undvika att ladda mopedbatteriet med samma utrustning.

Summering

Nu har vi kommit till slutet av vårt bäst i test för bästa batteriladdaren och vi hoppas naturligtvis att du har fått med dig massor med bra kunskap och information om hur batteriladdare fungerar och när de kan vara bra att använda sig av. Vi har trots allt bara listat de laddare som vi tycker är unika, riktigt bra och som på ett eller annat sätt sticker ut och har lite extra häftiga funktioner. Den som vill ha ett mer enkelt alternativ kan naturligtvis välja det istället, men visst finns det fördelar med att kosta på sig lite extra när det kommer till bilen.

Med hjälp av våra produktrecensioner och vår köpguide är vi säkra på att du kommer hitta en batteriladdare som passar dig och din bil. Återigen vill vi påminna om att du ska fundera över varför du vill ha en laddare från första början och i vilka situationer du tror att du kommer få användning för den. Vi vill också påminna dig om att sätta upp en budget innan du ger dig ut på nätbutikerna eller i de fysiska affärerna för att handla. Det är genom att besvara dessa frågor som du kommer att förkorta beslutsprocessen och hitta en laddare som du verkligen blir nöjd med.

Är du osäker på vilken laddare du ska välja så rekommenderar vi att du hellre ber om hjälp än att chansa. Har du inte någon i din närhet kan du alltid kontakta en återförsäljare av produkten eller en bilverkstad för rådgivning. Om du chansar och det blir fel finns det risk för att batteriet kommer att förstöras istället. Laddar du ett litiumbatteri med en laddare för syrabatteri finns det risk för ännu större problem. Det kan nämligen vara så att ditt batteri kommer att explodera istället, så var försiktig och be om hjälp om du är osäker!

Vanliga frågor kring batteriladdare

Ibland räcker det inte med ett bäst i test för bästa billaddaren och en köpguide för att kunna ta ett bra beslut. Inför ett köp av utrustning till bilen kan man ha många frågor och funderingar som fortfarande känns obesvarade, men som ändå är nödvändiga för att kunna välja rätt produkt. När vi satte ihop den här guiden var målet att ge dig så mycket kunskap om billaddare som möjligt och därför har vi också sett till att slänga in några vanliga frågor och svar.

Här nedan besvarar vi de allra vanligaste funderingarna om billaddare. Skulle det vara så att du inte hittar svaret på just din fråga här kan du med fördel använda dig av en sökmotor på internet. Det ger dig möjlighet att snabbt få svar på din fråga, så att du inte fastnar i din beslutsprocess eller känner dig osäker när du ska använda dig av den.

Q1. Kan batteriladdaren vara ansluten hur länge som helst?

Om du väljer att ha i din batteriladdare under alldeles för lång tid finns det risk för att du skapar produkten. Detta gäller oavsett om det är en stor eller liten laddare som du har och oberoende av ampere. Är det så att du vill att batteriladdaren ska kunna sitta inkopplad under en längre period rekommenderar vi att du istället väljer en ”intelligent” batteriladdare som kan stänga av sig själv. Dessa batteriladdare laddar tills bilen är full och därefter stänger de alltså av sig. När batterinivån faller igen så kan laddaren åter startas (även detta per automatik) för att göra en påfyllning.

Q2. Hur vet jag vilken den bästa batteriladdaren för mitt fordon är?

Det här är en knepig fråga som inte har något direkt svar. Vi kan inte säga att den ena eller andra produkten kommer att vara det bästa alternativet för dig, eftersom vi helt enkelt inte vet vad det är för bil som du har idag. Det vi däremot kan säga är att den bästa batteriladdaren kommer vara den laddare som ser till att ditt batteri laddas upp riktigt snabbt och för att lyckas med detta behöver du en laddare som är högkvalitativ och kraftfull. Ju mer kraft en laddare har, desto snabbare kommer också uppladdningen att gå.

Q3. Kan jag använda vilken laddare som helst för alla batteristorlekar?

Det kortaste och enklaste svaret på den frågan är nej. Det är just därför som det är extra viktigt att du väljer en laddare som verkligen är kompatibel med ditt batteri. Om du använder en felaktig laddare är risken stor för att olyckor och slitage kan uppstå på batteriet. Skulle det mot all förmodan vara så att du har flera bilar och bara vill kunna köpa en laddare som passar till alla så rekommenderar vi att du väljer en universalladdare. Marknaden erbjuder precis sådana och då kan du ladda utan att oroa dig för att något ska bli fel.

Q4. Kan man koppla in sin laddare i cigarettuttaget?

Huruvida du kommer att kunna koppla in laddaren i cigarettuttaget eller inte beror på vad det är för typ av bil som du har. Om det är så att du har möjlighet att ha cigarettuttaget igång, även fast tändningen inte är påslagen, så kan du absolut använda dig av denna metod.

Q5. Behöver man se till att avlägsna batteriet under laddningen?

I de allra flesta fall behöver du inte koppla ur batteriet ur bilen för att kunna ladda det, men precis som ovan så är valet av laddare avgörande för frågan. Vill du minska risken för att behöva koppla ur batteriet när du står där på en enslig landsväg rekommenderar vi att du väljer en av de moderna smartladdare som finns på marknaden. Med dessa kommer du i ytterst få fall behöva ta bort batteriet.

Q6. Kan en laddare ladda upp ett batteri som dött helt?

Det här är en mycket bra fråga och något som är viktigt att ha kunskap om innan man förlitar sig alldeles för mycket på sin batteriladdare. Kort och gott kan man säga att det ibland är fullt möjligt att använda dig av en batteriladdare för att ladda upp ett batteri som har helt dött, men för att lyckas med detta gäller det att du har rätt spänning i laddaren. Vad nu detta är för spänning är svårt att säga, eftersom det varierar mellan produkterna. De populära CTEK-laddarna behöver t.ex. 2 V eller mer.

Om du försöker ladda upp ett batteri från noll, och ingenting händer, bör du inte bli orolig eller tro att det är något fel med laddaren. Med största sannolikhet handlar det istället om att det inte finns någon spänning i utrustningen.

Q7. Vad kostar en batteriladdare?

Det är näst intill omöjligt att säga exakt vad en batteriladdare kommer att kosta, eftersom priserna skiljer sig så otroligt mycket åt. Det finns batteriladdare för bara några enstaka hundralappar och det finns också batteriladdare som kostar 10.000 kronor och uppåt. Det finns många faktorer som är avgörande för priset, t.ex. styrka och storlek, men även modell och tillverkare.

Användningsområdet för batteriladdaren kommer också att vara en påverkande faktor. Det är nämligen inte helt ovanligt att man får upp batteriladdare för AA- eller AAA-batterier när man söker online. Dessa laddare kan du får för en väldigt liten peng, medan en batteriladdare för en lastbil kommer att kosta dig betydligt mer.

Q8. Kan man påverka livslängden på batteriet?

Naturligtvis finns det inget batteri därute som kommer att vara för evigt, men det finns fortfarande sätt som du kan gå tillväga för att batteriet ska få en så lång och bra livslängd som möjligt. Tids nog kommer du dock ändå att behöva byta ut det, men till dess kan du försöka få batteriet att hålla bättre. En sak som påverkar livslängden rätt ordentligt är kyla, men det påverkar inte batteriet negativt, snarare tvärtom.

Det har visat sig att bilar som befinner sig i ett kyligt klimat faktiskt har en längre livslängd på batterierna än de som vistas i ett varmt sådant. En annan sak som kan förkorta livslängden är om batteriet utsätts för yttre våld. Det första steget till att förlänga livslängden är att välja rätt laddare och underhålla batteriet så bra det går.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.