Torkarblad bäst i test

Torkarblad bäst i test 2022 – Hitta bästa torkarbladen här!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Torkarblad Bosch2. SWF torkarblad3. Torkarblad Valeo
Torkarblad BoschSWF torkarblad

Torkarblad Valeo

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Något av det viktigaste som sitter på en bil är faktiskt något av det billigaste man kan köpa när det kommer till reservdelar och utrustning. Torkarblad är avgörande för att ens kunna framföra en bil då det regnar ute. Den som har haft dåliga torkarblad vet precis hur svårt det är att köra då sikten försämrats.

Det är alltså viktigt och ett måste, att ha bra torkarblad som får undan vatten och snö från framrutan. Dessutom är bakrutan i behov av torkarblad, även om det inte är lika kritiskt. Det är dock en djungel att välja rätt blad och inte heller lätt att byta själv alla gånger. Här är ett test med de bästa torkarbladen 2022.

Topp 3 bästa torkarbladen 2022

1. Torkarblad Bosch

Torkarblad Bosch

Testets billigaste och i sin helhet bästa torkarblad kommer ifrån Bosch. Det är ett mycket bra torkarblad som håller rent på framrutan med ett enda svep. Detta torkarblad kan man förvänta sig hålla en längre tid vilket även gör det till ett bra ekonomiskt alternativ. Bra kvalité som är tillverkad av en av de största tillverkarna på området. En solklar vinnare om man ser till priset och helheten.

Fungerar bra under vintern

Se priset här!

 

2. SWF torkarblad

SWF torkarblad

Testets dyraste deltagare kommer ifrån tyska företaget SWF som har anor till 1927. Dessa blad passar främst för lite finare bilar som Mercedes-Benz, Volkswagen, BMW, och Audi. Men även andra bilmodeller kan få ta del av dessa lite mer påkostade torkarblad. Lite lyxigare känsla!

Fungerar bra under vintern

Se priset här!

 

3. Torkarblad Valeo

Torkarblad Valeo

Söker man ett mellanting mellan de två ovanstående ska man kolla in detta torkblad från Valeo. En relativt okänt företag för den nordiska marknaden. Valeo är ett företag från Frankrike som kombinerar ett bra tekniskt torkarblad till ett rimligt pris för den vanliga konsumenten. Rutan hålls ren och fräsch samtidigt som hållbarheten känns helt ok. Ett bra alternativ för den som inte hittar rätt modell bland testets två andra deltagare.
Fungerar bra under vintern

Se priset här!

 

Köpguide för bästa torkarbladen

Att ha riktigt bra torkarblad är en förutsättning för att kunna framföra ett fordon under dåliga förhållanden. Det är dessutom betydligt trevligare att köra en bil när man slipper ränder på rutan, som dåliga eller gamla torkarblad ofta ger upphov till. Torkarbladsfunktion finns förutom på framrutan även för bakrutor, som kan vara minst lika viktigt. Torkarbladen sitter på armar som håller om en särskild gummilist.

När denna list slits ser man det tydligt i form av linjer på rutan och det är en indikation på att ett byte börjar närma sig. Förutom torkarblad behöver man en bra spolarvätksa som löser upp smutsen på rutan. Här behöver man inte fundera så mycket, bara man använder rätt köldgrader vintertid, vilket står på förpackningen. Man vill inte ha spolarvätska som fryser till is, eller åtminstone blir trögflytande.

 

Rätt modell och rätt storlek

För att hitta rätt torkarblad måste man veta vilken längd de ska ha och om de passar till bilen man äger. I specifikationen hos ovan nämnda produkter finns den information man behöver för att hitta rätt. Längden anges ofta i tum alternativt millimeter. Man kan titta på de torkarblad som redan sitter på bilen för att få ledtrådar till vilken storlek som gäller.

 

Summering

När det kommer till att välja det bästa torkarbladet handlar det mycket om att välja blad ifrån välkända märken. Desto mindre betydelse har prisskillnaden dem emellan. Torkarbladet från Bosch får anses vara testets vinnare, då pris och kvalité inte kan vara bättre. För den som söker en något mer påkostad variant och äger en lite finare bil kan SWF torkarblad vara ett bra alternativ.

Och den som har svårt att hitta passande storlekar i dessa två, bör titta närmare på den fransktillverkade Valeo torkarblad som är ett slags mellanting. Det går i de flesta fall lätt att byta ut dessa torkarblad på egen hand, men man bör titta på de fästanordningar som redan finns, för att säkerställa att man använder rätt fästen tillsammans med de nya torkarbladen. En hel del youtube videos finns som tydligt visar hur bytet går till.

 

Skötsel av torkarbladen

Genom att sköta om sina torkarblad lever de längre och man sparar därmed in en slant på att slippa byta så ofta. Kom ihåg följande:

  • Torka av torkarbladen mellan varven, exempelvis då du tankar. En fuktig trasa är det bästa att använda.
  • Starta aldrig vindrutetorkarna då de sitter fastfrusna på framrutan. Man kan även stänga av den automatiska torkarbladsfunktionen vintertid, så att inte torkarna börjar gå så fort man startar bilen.
  • Använd fönsterputs på en torr ruta om de nya torkarbladen ska testköras. Då glider torkararmarna som de ska och man skadar inte motorn som driver dem.

En ren och välskött framruta gör också att bladen slits betydligt mindre. Med välskötta torkarblad blir det även roligare och betydligt säkrare att framföra sitt fordon. Det är med andra ord en liten investering för att kunna få en lättare vardag för den som kör mycket.

Vanliga frågor kring torkarblad

1. Hur sköter man sina torkarblad?

Tar man hand om sina torkarblad kommer de garanterat att hålla betydligt längre. Det enklaste sättet är att torka av dem med en trasa någon gång per vecka, eller då man exempelvis tankar.
Man bör även vara försiktig att lyfta torkarbladen då de sitter fastfrusna på framrutan på vintertid, bättre då att vänta tills värmen från kupén fått dem att lossna. Det är heller ingen god idé att starta torkarbladen då de sitter fastfrusna då det sliter på själva motorn som driver dem.
Vintertid kan det vara bra att stänga av automatfunktionen som driver dem, då de annars riskerar att starta så fort man startar bilen. Många fäller också upp sina torkarblad i luften vintertid, då bilen inte används. Överlag är det bra att tvätta bort salt och smuts vintertid, vilket även gör gott för torkarbladen.
Vid svåra förhållanden och mycket körning kan en ordentlig tvätt varje månad göra underverk för att hålla sikten bra i framrutan. Ju mindre smuts som sitter där, desto mindre ny smuts kan fastna.

2. Hur byter man själv sina torkarblad?

Ungefär två gånger om året bör man byta torkarblad. När man väl hittat det bästa torkarbladet är det egentligen ingen större konst att själv byta det. Väljer man rätt längd för torkararmarna så ska det inte vara några större problem.
Här kan det vara bra att först kontrollera de torkarblad som redan sitter på bilen och hur det hålls samman. Tillsammans med nya torkarblad följer det med en mängd olika fästen, så man vill vara säker på att det är samma man använder till de nya bladen.
Vill man sedan testa sina nya torkarblad är det viktigt att spruta lite fönsterputs på rutan först så att de glider som de ska.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.