Spolarvätska bäst i test 2022 – Hitta bästa spolarvätskan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.

1. Carwise2. Kemetyl3. Ad ProLine
Carwise färdigblandad spolarvätska bästa spolarvätskanKemetyl T-blå sommarspolarvätska

Spolarvätska, Universal

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Spolarvätska är en viktig produkt som behövs för att förhindra dålig sikt i bilen. Enkelt förklarat är det en vätska som hjälper till att hålla rutan ren samtidigt som den får torkarbladen att arbeta effektivt. Men vilken spolarvätska är den bästa? Ska du köpa koncentrerad eller den färdigblandade varianten?

Letar du efter den bästa spolarvätskan har vi här nedan skapat en lista med de tre bästa produkterna. Släng även ett öga på vår köpguide ifall du är osäker på vilken typ av spolarvätska du ska välja.

Topp 3 bästa spolarvätskan 2022

1. Carwise färdigblandad spolarvätska

Carwise färdigblandad spolarvätska bästa spolarvätskan

Denna färdigblandade spolarvätskan från Carwise hjälper till att effektivt rengöra bilrutan, speglar och strålkastare från vägsalt och annan smuts. Det är en relativt mild spolarvätska som inte skadar bilens torkarblad, lister, lack och så vidare.

Spolarvätskans frysskydd ligger på ner till -18 grader, vilket ofta räcker för de flesta som inte bor i de allra kallaste delarna av landet. Priset på Carwise färdigblandad spolarvätska ligger på under 50 kronor för 3 liter.

Se priset här!

2. Kemetyl T-blå sommarspolarvätska

Kemetyl T-blå sommarspolarvätska

Den här spolarvätskan från Kemetyl T-blå är en av de bästa produkterna för alla som letar efter en sommarspolarvätska. Den rengör bilens strålkastare, speglar och självklart bilruta väldigt effektivt. Den fungerar utmärkt mot smuts, fet beläggning och insekter som krockat med vindrutan.

Sommarspolvätskan har ett frysskydd ner till -2 grader och bjuder dessutom på en äppeldoft. Precis som vår första produkt har denna ett pris på under 50 kronor för 3 liter.

Se priset här!

3. Spolarvätska, Universal

Spolarvätska, Universal

På tredje plats har vi valt Universal Spolarvätska. Den finns att köpa i två storlekar, 1,5 liter och 4 liter. Priset för den mindre storleken ligger på under 50 kronor och 4 liter strax under 100 kronor.

Det är en effektiv spolarvätska som ser till att rengöra vindrutan effektivt utan att skada bilen. Den har ett frysskydd på ner till -65 grader. Dock går den utmärkt att blanda med vatten och ger då följande skydd:

  • En del vatten och en del spolarvätska ger ett frysskydd på ner till -30 grader.
  • Två delar vatten och en del spolarvätska ger ett frysskydd på ner till -15 grader.
  • Tre delar vatten plus en del spolarvätska innebär ett frysskydd på -10 grader.
Se priset här!

Köpguide för spolarvätska

Att köpa en spolarvätska behöver inte vara särskilt svårt. Det viktigaste du måste känna till är skillnaden mellan en färdigblandad och en koncentrerad spolarvätska. Sedan finns det även olika alternativ mellan vinterspolarvätska och sommarspolarvätska. Dessa alternativ förklarar dock sig själva, sommarspolarvätskan bör du alltså endast använda under de varmaste månaderna.

Koncentrerad eller färdigblandad?

Spolarvätskan finns som koncentrerat alternativ och som färdigblandat. Den färdigblandade spolarvätskan kan du hälla i bilen på direkten. Dubbelkolla dock alltid vilket frysskydd den erbjuder. Den koncentrerade vätskan kan du också hälla i direkt, om du skulle behöva ett väldigt högt frysskydd. De flesta koncentrerade spolarvätskorna har du även möjlighet att blanda ut med vatten ifall du inte behöver ett lika högt skydd.

En rekommendation är att du alltid läser igenom produktbeskrivningen noga innan du avgör ifall produkten passar dig eller inte.

Summering

Köp av spolarvätska är inte så krångligt som du först kan tro. Trots att det finns ett relativt stort utbud med produkter är det lätt att hitta den du behöver. Sedan har olika människor olika åsikter om vilken produkt som fungerar bäst. Läs alltid igenom beskrivningen på produkten och välj den bästa efter vilket frysskydd du behöver.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.