FM sändare bäst i test 2022 – Hitta den bästa FM sändaren

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Antenn Autofun2. Bluetooth Interface3. Carwise FM sändare

Antenn Autofun

Bluetooth Interface

Carwise FM sändare

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Har du en bilstereo av äldre modell? Önskar du att du kunde spela upp musik från din telefon via högtalarna i din bil? Då är det här en text för dig. I följande text hittar du nämligen ett test av de tre bästa fm sändarna på marknaden 2020.

Med hjälp av en FM sändare kan du spela upp din favoritmusik direkt från din mobiltelefon på din bilradio utan att använda några sladdar. En FM sändare förvandlar signalerna från din mobiltelefon till radiovågor som din bilradio klarar av att ta upp. Det enda du behöver göra är att se till att ställa in rätt frekvens på din bilradio och vips kan du lyssna på din favoritmusik när du är ute och kör bil.

Bland de bästa FM sändarna på marknaden hittar du dessutom enheter som har fler funktioner som gör att du både kan använda din telefon, lyssna på musik och lyssna på vanlig hederlig radio samtidigt som du kör bil.

Genom att använda dig av någon av de bästa FM sändarna i testet nedan kan du spela upp vilken musik du vill från din mobiltelefon. Exempelvis kan du välja att spela upp musik från någon av de stora streamingtjänsterna eller spela upp ljudfiler som du har sparade på din mobiltelefon. Det är bara din fantasi som sätter gränserna för vad du kan spela upp för musik.

Hitta din nya hjälpreda bland FM sändarna som är bäst i test

Topp 3 bästa FM sändarna 2022

1. Antenn Autofun

Antenn Autofun

Den bästa FM sändaren för dig med en bil som kräver lite mer kärlek och omtanke är den här produkten. Antenn Autofun fungerar nämligen som en intern antenn samtidigt som du kan lyssna både på analog radio via din stereo och använda olika externa hjälpmedel för att kunna lyssna på musik direkt från din telefon också.

Om du har en bil av äldre modell med en trasig eller borttagen antenn så är det här definitivt din räddare i nöden. På det här sättet behöver du inte byta ut hela din bilstereo enbart för att du har problem med antennen eller radion som helhet.

Du applicerar enkelt produkten på antingen din framruta eller din bakruta. Det krävs inga förkunskaper för att installera den här formen av antenn och du behöver vare sig investera särskilt mycket tid eller pengar för att åstadkomma ett bra resultat. Med hjälp av den självhäftande delen av produkten kan du enkelt sätta fast antennen på valfri glasruta. Du behöver inte oroa dig för att produkten lämnar skador eller smuts på rutan om du skulle vilja avlägsna den, utan då tar du enkelt bort produkten på samma sätt som du klistrade dit den.

Med hjälp av den här smarta antennen från Autofun kan du enkelt både lyssna på analog radio i din bil samtidigt som det ger dig fler möjligheter att omvandla din bilstereo till en multimedia produkt. Det är bara du själv som sätter gränserna för vad du kan åstadkomma med hjälp av någon av de bästa FM sändarna på marknaden.

Se priset här!

2. Bluetooth Interface

Bluetooth Interface

Det här är den bästa FM sändaren för dig som kör en Volvo. Produkten fungerar delvis till andra bilar också, men för att du ska få ut så mycket som möjligt av den här produkten bör du införskaffa den om du kör en Volvo.

Bluetooth Interface för Volvo förvandlar enkelt din bilstereo till en multifunktionell mediaapparat. Med hjälp av Bluetooth Interface kan du enkelt manövrera din telefon samtidigt som du kör. Du kopplar med lätthet ihop din bilstereo med Bluetooth Interface om du har någon av följande stereoenheter: HU403, HU555, HU601, HU603, HU605, HU611, HU613, HU650, HU803. Sedan kan du enkelt både ta emot samtal, lyssna på musik och ta del av annan information från din telefon.

Med Bluetooth Interface får du flera smarta produkter i en produkt. Det innebär att du slipper köpa både en handsfree för att kunna prata i telefon samtidigt som du kör och en FM sändare. Dessutom kan du aktivera olika ljudfunktioner på din telefon som kan tillåta dig att höra annan information samtidigt som du kör. Exempelvis kan vissa appar leverera GPS-information om du behöver en vägbeskrivning samtidigt som du kör. Du kan också aktivera en funktion som gör att du kan få dina mejl och sms upplästa av telefonen och använda röststyrning när du besvarar dem. På det sättet kan du fortsätta hålla koll på vägen och köra bil samtidigt som du får saker gjorda.

Den enda nackdelen med den här produkten är att den främst är anpassad för Volvo-bilar. Det gör att du som har en annan typ av bil bör välja en annan FM sändare. Det gäller särskilt om du vill kunna använda samma funktioner som den här produkten erbjuder för en Volvo. Det finns andra liknande produkter som mer eller mindre erbjuder samma funktioner för andra bilmodeller också. Det kan vara bra att ha i åtanke om du vill införskaffa den här produkten, men har en annan bil.

Se priset här!

3. Carwise FM sändare

Carwise FM sändareEn av de bästa FM sändarna på marknaden sen ett tag tillbaka är helt klart Carwise FM sändare. Den här smarta FM sändaren har vunnit flera bäst i test den senaste tiden och det är verkligen inte konstigt. Carwise FM sändare är enkel och smidig att använda, den passar de allra flesta bilstereos oavsett hur gammal eller ny din bil är och den är dessutom estetiskt snygg.

Med hjälp av Carwise FM sändare kopplar du enkelt din telefon till din bilstereo. Det ger dig en uppsjö av nya möjligheter. Dels får du möjlighet att spela musik direkt från din telefon via din bilstereo, oavsett om du väljer att streama musik eller om du spelar upp ljudfiler direkt från din telefon. Dessutom kan du ladda din telefon via Carwise FM sändare samtidigt som du använder den. På det sättet så slipper du oroa dig för att batteriet ska ta slut när du lyssnar på din favoritmusik.

Carwise FM sändare kopplas enkelt ihop med din bilstereo via FM sändaren. Du hittar din favoritmusik på en FM frekvens mellan 87,5 – 108,0 MHz. Carwise FM sändare omvandlar signalerna från din mobiltelefon och transformerar dem till FM signaler. Sedan spelar den upp din musik på den första lediga FM kanalen inom intervallet nämnt ovan.

Som om inte ovanstående vore nog så har Carwise FM sändare dessutom Bluetooth. Det gör att du kan koppla upp din telefon via Bluetooth också. Det kan du göra för att skapa en ännu smidigare upplevelse. Carwise FM sändare har dessutom en inbyggd funktion som gör det möjligt för dig att byta låtar och justera volymen på ett smidigt sätt. Det i sin tur innebär att du inte behöver stanna bilen bara för att byta låt via din mobiltelefon, utan du kan byta låt med ett enkelt knapptryck och fortsätta din färd under tiden.

Se priset här!

Köpguide för FM sändare

För att du ska hitta den bästa FM sändaren för dig och din bil gäller det att du har några saker i åtanke när du gör ditt val. För det första, välj en FM sändare som matchar dina behov. Det vill säga, om du vill kunna använda din FM sändare för flera ändamål än att spela upp musik så bör du välja en modell som tillåter det. Dessutom är det viktigt att du undersöker om den FM sändare du vill slå till på är kompatibel med din bil och din bilstereo.

Generellt använder du en FM sändare enbart för att omvandla signaler från din mobiltelefon till radiosignaler som matchar en frekvens på din bilstereo. Samtidigt finns det många FM sändare på marknaden som också erbjuder dig fler funktioner än så. Exempelvis finns det varianter som gör det möjligt för dig att också ta emot samtal från din mobiltelefon eller att använda din mobiltelefon på andra sätt än att enbart spela upp musik från telefonen. Det gäller att du tar reda på vilka funktioner du tycker är viktiga för att du ska få en produkt som passar dig och dina behov så bra som möjligt.

Det som framför allt skiljer de olika FM sändarna åt är om de erbjuder dig möjlighet att använda Bluetooth eller inte. En klassisk FM sändare gör det inte, utan den omvandlar signalerna från din mobiltelefon och gör det möjligt för dig att spela upp musik från din mobiltelefon på din bilstereo. En FM sändare med Bluetooth kopplas oftast till hörlursuttaget på din mobiltelefon och därefter kan du i princip använda din mobiltelefon via FM sändaren och din bilstereo. Det vill säga, du kan ta emot och ringa samtal och mycket annat. Om du helst vill ha en FM sändare med Bluetooth är det viktigt att du dubbelkollar så att din bilstereo kan hantera den formen av FM sändare också.

Om du väldigt gärna vill ha en FM sändare med Bluetooth, men saknar möjligheten att koppla den FM sändaren till din bilstereo så finns det ett alternativ. Det är nämligen så fiffigt att vissa av den typen av FM sändare också går att kopplas till cigarettuttaget på din bil. På det sättet kan du kringgå din bilstereo lite och ändå kunna använda en FM sändare med Bluetooth. I övrig fungerar den här typen av FM sändare på samma sätt. Det vill säga, den omvandlar signalerna mellan din mobiltelefon och din bilstereo och spelar upp din musik på en ledig frekvens.

Vanliga frågor om FM sändare

En vanligt förekommande fråga när det gäller att hitta den bästa FM sändaren är vad som egentligen är skillnaden mellan en FM sändare och en DAB adapter. Ytterligare en fråga som förekommer ofta är om det kommer att fortsätta sändas radio via FM eller om det kommer att gå över till något annat system med följdfrågan, hur gör du för att kunna fortsätta lyssna? Nedan hittar du svaret på samtliga tre frågor.

För det första, hur skiljer sig en FM sändare från en DAB adapter? Svaret är enkelt, de är två ganska olika saker. En FM sändare tillåter dig att använda din bils gamla bilradio och spela upp musik från exempelvis din mobiltelefon på radions FM band. Det vill säga, en FM sändare omvandlar signalerna från din mobiltelefon till radiosignaler som i sin tur kan plockas upp via din bilradio.

En DAB adapter å andra sidan gör det möjligt för dig med en bilradio av lite äldre modell att ta del av radio som sänds digital. Det vill säga, i princip samma radioutbud som du i dagsläget kan lyssna på via din bilradio och FM bandet. Samtidigt kan du ansluta en DAB adapter som låter dig spela upp musik från andra källor också, inte bara en adapter för att kunna lyssna på digital radio.

Tekniskt sätt så fungerar de båda apparaterna delvis på samma sätt. Båda fångar upp signaler från den ena produkten, exempelvis din mobiltelefon eller DAB adaptern och översätter de signalerna till signaler som din bilradio kan sända via FM.

I Sverige är det fortfarande möjligt att lyssna på radio via FM bandet. Däremot är det oklart hur länge det kommer att fortsätta vara så. På flera ställen i grannländerna till Sverige har sändningarna helt eller delvis övergått till att vara digitala. Om eller när det händer i Sverige också är det viktigt att du är förberedd.

För att kunna fortsätta lyssna på radio även om den helt skulle sändas digitalt behöver du som har en bil och en bilstereo av äldre modell en adapter som gör att du kan omvandla de digitala signalerna till FM signaler. Dels kan du använda dig av en FM sändare och ta emot radio via din mobiltelefon som du lyssnar på via din bilstereo på samma sätt som du kan lyssna på musik från din mobiltelefon. Det andra alternativet är att du införskaffar en DAB adapter också.

Summering av testet

De bästa FM sändarna är anpassade för att klara av olika typer av bilmodeller och olika typer av bilstereos. Det betyder att oavsett hur gammal eller ny din bil och bilstereo är så ska du kunna hitta en FM sändare som motsvarar dina behov. Att använda dig av en FM sändare är vare sig särskilt dyrt eller krångligt. De flesta FM sändarna kostar ett par hundralappar som mest.

Om du vill ha en FM sändare med fler funktioner kan prislappen bli något större än om du väljer en enklare modell. Det viktigaste att komma ihåg är att välja en modell som passar din bil och din bilstereo.

Med hjälp av en FM sändare kan du enkelt lyssna på din favoritmusik direkt från din mobiltelefon. Det gäller både för dig som gillar att streama musik och för dig som föredrar att spara ljudfiler på din mobiltelefon och sedan spela upp dem i din bil. Låt FM sändaren bli din räddare i nöden och slipp onödig radioreklam eller att tvingas lyssna på program du inte är intresserad av egentligen.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.