Bästa felkodsläsare Volvo 2022 – En stor köpguide

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Foxwell2. Icarsoft3. Vident
Foxwell GT60 PLUS Bästa felkodsläsare VolvoICARSOFT OBD2

Vident ISMART910

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Bilen har utvecklats mycket på 100 år

Tiden när du kunde rida till jobbet på hästryggen är sedan länge förbi och i den moderna världen är bilen det mest omtyckta transportmedlet för privatpersoner. Sofistikerad infrastruktur och kraftiga motorer gör att du snabbt kan nå destinationer som tidigare var oåtkomliga. För många är bilen mer än ett transportmedel.

Många bilentusiaster är intresserade av den senaste tekniken och önskar att äga ett fordon med hög prestanda och komfort. I samband med digitaliseringen har invanda mönster i samband med bilkörning förändrats.

Vem minns att man en gång satte en nyckel i dörren för att öppna bilen, och att du tryckte ner kopplingspedalen när du ville lägga i en växel? Vi ska här presentera en rad diagnostiseringsverktyg som en bilägare kan dra nytta av.

Med hjälp av den bästa obd2 läsaren kan du snabbt göra en felsökning utan att spilla tid. Genom att ha en digital överblick av bilens samtliga funktioner kan du minimera risken för oljeläckage eller motorstopp.

Som en mekaniker kan du använda den bästa felkodsläsare som finns för din bil och finna källan till problemen. Hur kommer privattrafiken i framtiden se ut? Är spårtaxi och andra självgående fordon lösningen? Eller kommer privatbilismen gå mot en ny vår, tack vare teknologiska innovationer som felkodsläsaren?

Det krävs detaljerad kunskap för att finna den bästa obd2 läsaren för just ditt fordon. Hur kan man få tag på marknadens bästa felkodsläsare? Det beror på vilket bilmärke du har och hur kräsen du är. Det är dessutom en fråga om hur mycket pengar du vill lägga ner. Vilka felkodsläsare är bäst i test? Vilka kriterier måste vara uppfyllda för att du ska vara nöjd?

Du vill säkert använda ditt fordon optimalt. En god körupplevelse, utan irriterande störningsmoment underlättar ditt familje- och yrkesliv. För modeller som Volvo V70 och Volvo V90 kan du förutom felkoder få realtidsdata som visar olje- och lufttryck, samt lambdavärde och tändning. Denna information kan visa sig bli värdefull om du skulle behöva göra en mer omfattande reparation av din bil i framtiden.

Vad är den praktiska nyttan av att t.ex. kunna läsa av lambda-värdet korrekt? Lambda-värdet mäter värmekonduktivitet och betecknas med den grekiska bokstaven lambda λ. Fördelen är bland annat att du innan besiktningen kan finna orsakerna till det höga värdet. Sådan problemlösning är en sport för många tekniknördar.

Frågan om det förhöjda lambda-värdet ökar den sociala trafiken på Facebook-gruppen. ”Kan det bero på en läcka i avgassystemet?” förslår någon. ”Är det något fel på lambdasonden?” invänder någon annan.

Top 4 Bästa felkodsläsare Volvo 2022

1. Foxwell GT60 PLUS

Foxwell GT60 PLUS Bästa felkodsläsare Volvo

Foxwell tillverkar några av marknadens bästa felkodsläsare. GT60 PLUS är designad som en androidplatta med 7 tums skärm. Du kan använda WIFI för uppdateringar och du har tillgång till både kamera och USB-C intag för strömförsörjningen. Många kunder anser att detta är den bästa obd2 läsaren eftersom den erbjuder så många funktioner till ett rimligt pris.

Om du t.ex. behöver byta broms har du tillgång till en elektrisk parkeringsbroms. Du kan också kalibrera styrvinkeln och stänga av rattutslagsgivaren om du önskar detta. Skaffar du ett nytt startbatteri kan du med hjälp av BMS registrera detta i bilen. Du har också tillgång till ABS Bleed som gör att du kan trimma pumpar och lufta ABS-systemet i din bil.

GT60 PLUS har kapacitet nog för att användas av professionella bilverkstäder. Instrumentet klarar nämligen dubbelriktade tester av fordon. Den kan inkoda spridare, och ställa tillbaka serviceindikering för oil-reset. Med hjälp av DPF kan du dessutom starta om systemet som styr partikelfiltret samt även rengöra detta. Foxwell GT60 PLUS vänder sig alltså till såväl bilverkstäder som till kräsna bilkunder som vill ha stenkoll på bilens tekniska funktioner.

Se priset här!

2. Icarsoft OBD2

ICARSOFT OBD2

Denna felkodsläsare tillverkas i Virginia i USA och har en unik mjukvara. Om du är ute efter gratis uppdateringar och ett stort modellsortiment är detta den bästa obd2 läsaren för dig. Om du har ABS på bilen kan du använda för att få tillgång till eventuella felkoder. Du kan också använda instrumentet för att ändra däckstrycket.

Bildiagnostik från Icarsoft kan nollställa serviceindikatorn på flera bilmärken, och det attraktiva priset har bidragit till att göra Icarsoft OBD2 till en storsäljare över hela världen. Denna produkt vänder sig till den enskilde bilägaren som är nyfiken på bilens funktioner och vill lära sig mer. Ett bättre verktyg för en gör-det-självare finns inte.

Se priset här!

3. Vident ISMART910

Vident ISMART910

Detta är utan tvekan marknadens bästa felkodsläsare om du avskyr att mata in chassinummer manuellt. Med en automatisk VIN-funktion räcker det med att du trycker på en knapp så vet dit diagnosverktyg genast bilens fabrikat. Genom system detektion undersöker ISMART91snabbt vilka moduler som finns installerade på bilen, så att du slipper slösa tid på att konfigurera sådana moduler som inte är tillgängliga. Du har även en möjlighet att ändra inställningen på gasspjället för att optimera motorns kapacitet.

Till skillnad från många konkurrenter erbjuder Vident gratis uppdateringar i tre år. Förutom de vanliga funktionerna som BCM/SIR inställningar, ABS/SRS felsökning, elektrisk parkeringsbroms, DPF, SAS och BRT kodning av batteriet, som finns på de flesta diagnosverktyg, har Vident SMART910 en del mer att erbjuda.

Det är t. ex. möjligt att testa komponenter individuellt samt genomföra kodning av mjukvara i flera av bilens system. Vident ISMAR910 sparar såväl felkoder som mätvärden. Dessa kan sedan lagras i en Client Manager. Det går också att ändra värden i ECU, och du har dessutom tillgång till fjärrstyrd support.

ISMART910 levereras med LCD-skärm och Windows 10. Skärmen är vattentät och är robust nog för att klara stötar och dåligt väder. Du har också tillgång till två kameror och ett trådlöst Bluetooth VCI interface. Ett minne på 32GB ingår också.

Diagnosverktygets är utrustad med en Intel (QUAD CORE BAYTRAILZ3735F CPU) som processor. Det finns ett 3G SIM-kort inbyggt i skärmen. Om du har behov av att ansluta ISMART91 till bilmodeller med några år på nacken så har du tillgång till ett flertal adapterkablage.

ISMART910 vänder sig framför allt till bilverkstäder. Eftersom skärmen är IP65 certifierad så har du möjligheter att använda skärmen för utbildningssyften och demonstrationer om du så önskar.

Se priset här!

4. Autel AL329

Autel AL329

Detta är den bästa obd2 läsaren för den som inte är tekniknörd. Detta diagnosverktyg har ett mycket överkomligt pris och koncentrerar sig främst på motorfelkoder. Om du vill ha service på ABS, Airbag eller servicelampor får du vända dig till bilverkstaden i stället. Det är inte alla som behöver smartphones med alla dess finesser.

En del föredrar en enklare modell och nöjer sig med att kunna ta emot och ringa samtal eller meddelanden. Autel AL329 är motsvarigheten till en sådan mobiltelefon. På grund av sitt format passar den bra i handskfacket.

AL329 är en uppdatering av den tidigare Autel AL319. Den nya versionen har 6000 fler felkoder jämfört med originalet. Den har också försetts med freeze-frame stöd. Om något fel uppstår i bilen går det i efterhand se vid vilka varvtal och hastigheter som var aktuella vid tidpunkten när felet först uppstod. Du kan göra uppdateringar till Autel AL329 via internet utan kostnad. Denna felkodsläsare håller också koll på bilens kylvattentemperatur och tändningens status under körning.

Se priset här!

Köpråd

Du bör vända dig till en seriös återförsäljare som ger dig bästa möjliga hjälp vid ditt köp. Se till så att ditt köpeavtal ger dig fri returrätt om du inte är nöjd med din felkodsläsare. En så kallad pröva-på-garanti kan vara ett annat alternativ.

Det är nödvändigt att kunna lyfta telefonen och prata med en rådgivare då och då. Det tar tid att lära känna ett diagnosverktyg så i början kan du få felkoder som du inte förstår.

De flesta produkterna är försedda med generösa service-avtal men du bör ändå noga gå igenom vilka rättigheter du har som kund innan du slår till. Tveka inte med att ta emot rekommendationer från din återförsäljare.

En bra leverantör har specialiserad personal med ingående kunskap om produkterna. Varför slösa bort pengar på en felkodsläsare som har funktioner som du egentligen inte behöver, eller som inte stöder funktionerna på din bil?

Vilken felkodsläsare är bäst i test? Det är nog svårt att ge ett korrekt svar på den frågan. Men det är i alla fall inte någon av de många piratkopierade felkodsläsare som dykt upp på marknaden. Med hjälp av din återförsäljare kan du få hjälp att värdera de olika erbjudanden som kommer i din väg.

Din återförsäljare kan enkelt kolla om du hamnat i klorna på en oseriös försäljare som säljer piratkopierade produkter till ett reducerat pris.

Det är inte alla manualer som stöder det svenska språket och om det uppstår språkliga problem kan du också ha nytta av återförsäljarens supporttelefon.

Förutom felkodsläsare finns det andra produkter som du kan köpa för att öka komfort och körglädje i din bil. Din återförsäljare kan erbjuda sensorer som möter däcktrycket (TPMS), eller varför inte induktionsvärmare tillverkade av Bolt Buster. Både resistenssimulatorer och inspektionskameror är populära tillbehör för bilägare. Vore det inte kul att bli den förste i kvarteret som köper en ultraljuds-tvättare till sin Volvo?

Sammanfattning

En bil är industriellt serietillverkad och den nyköpta bilen levereras med fabriksinställningar. Med rätt teknologisk hjälp kan den enskilde bilisten trimma och effektivisera sin bil.

Ett massproducerat fordon är utrustat med en imponerande mängd teknologi, men det är inte alltid att bilens kapacitet utnyttjas till 100%. Därför finns det intresse hos många kräsna bilkonsumenter att optimera fordonets drift.

Med hjälp av felkodsläsare och andra instrument kan du göra dina egna inställningar och bland annat reducera onödig bränsleåtgång, öka varvtalet, samt minska slitage på motordelarna.

Det påminner lite om hur en olympisk skidåkare utöver sin fysiska styrka är beroende av ett team som hjälper till att välja rätt valla för skidorna inför tävlingsdagen. Här har du istället ett digitalt diagnosverktyg i handen och justerar funktionerna i ditt fordon efter dina önskningar.

Felkodsläsaren har gjort bilägaren mer självständig i förhållande till fordonet. Manuell kontroll av däckstryck och olja är inte längre en nödvändighet, sådana saker övervakas digitalt.

Inte heller behöver man lägga sig på rygg under bilen särskilt ofta för att kolla om något lossnat. En kamera håller uppsikt på motorns förehavanden och felkodsläsaren rapporterar direkt vid förändringar i luft- eller oljetryck.

Den nya tekniken har förenklat skötseln av bil, men det går naturligtvis inte att byta däck digitalt. Ett fordon drivs av mekanik, och behöver därför manuell översyn.

En professionell bilmekaniker kommer alltid behövas. Inte heller är det möjligt att undvika olyckor, eftersom det kan uppkomma fenomen som kyla och nederbörd som du inte kan styra över med dina digitala verktyg. Däremot kan din bil bli mindre benägen att sladda om du justerar styrvinkeln digitalt.

Vilken felkodsläsare är bäst i test? Om vi jämför mellan de obd2 läsare vi presenterat på denna sida vad beträffar prestanda är utan tvekan Foxwell GT60 PLUS och Vident ISMART910 de mest sofistikerade produkterna.

Med dessa diagnostikverktyg i bilen har du samma allsmäktiga kontroll över ditt fordon som den som vår herre i himlen besitter över jordens folk och fä. Du kan enkelt justera gasspjället eller kalibrera styrvinkeln via din skärm. Du har tillgång till proffsiga processorer och kan med hjälp av användarvänlig design lätt sköta alla funktionerna på din bil.

Något av det mest lustfyllda en motorintresserad person kan uppleva är att träffa likasinnade på något forum där andra teknikfantaster är närvarande. På dessa sajter kan medlemmarna hjälpa varandra att lösa fel som uppstått, eller rekommendera någon särskilt bra lösning.

Autel L329 och Icarsoft OBD2 är fullgoda alternativ till de ovan nämnda diagnosverktygen. Om man mest använder bilen av praktiska skäl kan man ifrågasätta om det är värt pengarna att utrusta sin bil med de absolut dyraste verktygen.

För att kunna göra en felsökning måste du först plugga in verktyget i OND-urtaget som sitter under ratten. Felkodsökaren använder bilens batteri som strömförsörjning och tändningen måste vara på när du börjar felsökningen. Nu söker du upp rätt bilmodell och klickar för att göra en scanning av samtliga system. Felkod 0300 dyker upp på skärmen. Feltändning på cylinder 1. Det kan bero på en tändspole. Ett ny felkod dyker upp.

Den vänstra ABS-givaren fungerar inte optimalt, orsaken är troligen en kortslutning. Om du sedan klickar på OBD2 och ger dig ut på en åktur kan du få livedata medan bilen kör. Du ser din exakta motortemperatur, antalet varv per minut på vevaxeln, insugstemperatur och trottel-position.

Du kan också kolla voltstyrkan i batteriet och hur mycket generatorn laddar vid tändning. En blinkande motorlampa kan skapa obehag för en bilförare och när du gjort din felsökning kan du nolla felkoder och varningslampor.

När du använder din laptop blir du tvungen att lära dig mer om appar och om hur man laddar ner virusprogram och annan programvara. På samma sätt måste dagens bilförare lära sig att hantera diagnosverktyg för att t.e.x kunna justera in en elektronisk bakbroms på sin Volvo V70.

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.