Bästa avfettningen 2022 – Bästa avfettningen för bil, husbil och motorcykel

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för abswheels.se, autoexperten.se, bythjul.com, dack-online.com, dackonline.se, mekonomen.se, skruvat.se, gummihuset.se, tirendo.se.
1. Sonax Power Clean Ecoline2. Sonax Xtreme3. Sonax
Avfettning SONAX Ecoline bästa avfettningenIntensiv Avfettning SONAX Xtreme

Kallavfettning Power tjärlösare SONAX

Se priset här! Se priset här! Se priset här!

Ska du tvätta din bil men har slut på avfettning? Då ska du fortsätta att läsa denna artikel.

När du ska tvätta din bil så är det alltid bra att börja med att avfetta bilen med en bra avfettning. Om du inte har en bra avfettning och gör arbetet noga så kan det resultera i att bilen inte blir riktigt ren och det kan bli fula repor i lacken. Det är viktigt att du har rätt avfettning för sommaren och en annan för vintern. Här nedan kommer vi att lista de absolut bästa avfettningarna för både sommaren och vintern.

Topp 10 bästa avfettningen 2022

1. Avfettning SONAX Ecoline

Avfettning SONAX Ecoline bästa avfettningen

Här har vi en Svanenmärkt alkalisk avfettning. Denna avfettning innehåller inte något petroleum och den passar perfekt att använda till avfettning för bilar, motorcyklar, husvagnar och båtar. Denna avfettning löser väldigt kraftig och svår smuts som bland annat, sot, fett och smuts som kommer från vägarna.

Denna avfettning är väldigt skonsam mot aluminium och plast och den funkar perfekt att använda när du ska tvätta motorutrymmet och gummimattorna. Avfettningen har pH-värde 11. Den här avfettningen är riktigt bra att använda för att få ett så bra resultat som möjligt och du hittar den hos Mekonomen.

Om du vill köpa denna avfettning så kan du följa för att komma till produkten.

Se priset här!

2. Intensiv Avfettning SONAX Xtreme

Intensiv Avfettning SONAX Xtreme

Här har vi en bäst i test-avfettning som passar perfekt att ta bort den svåraste smutsen med.

Den här avfettningen tar bort både smuts, flygsot och tjära före en biltvätt. Något som är riktigt bra med denna avfettning är att den innehåller väldigt lite petroleum, till skillnad mot den traditionella avfettningen. Med tanke på att denna avfettning innehåller väldigt lite petroleum så är den väldigt skonsam mot plast. Den skadar också miljön betydligt mindre än en vanlig avfettning, vilket är superbra.

Denna avfettning färgindikerar när avfettningen har verkat och då ser man effekten på en gång och behöver då inte använda mycket av produkten. Avfettningen kan till och med användas på lacker som är våta. Den kommer att ta bort flygsoten på ett väldigt effektivt sätt och den har gel som kommer att dröja sig kvar.

Om du följer så hittar du den bästa intensiva avfettningen.

Se priset här!

3. Kallavfettning Power tjärlösare SONAX

Kallavfettning Power tjärlösare SONAX

Här har vi en kallavfettning från Sonax. Detta är en petroleumbaserad avfettning som är väldigt effektiv att ta bort smuts och olja med. Avfettningen kan användas på torra och våta ytor men den bästa effekten är när avfettningen används på en torr yta. Detta är en av de bästa kallavfettningarna och du hittar den just nu för en billig peng.

Se priset här!

 

4. SONAX Kallavfettning Plus

SONAX Kallavfettning Plus

Detta är en kraftfull tjär- och asfaltslösare för ytor som är våta. Den här kallavfettningen är snabbverkande och väldigt effektiv och löser upp asfalt, tjära och vägsalt på våta ytor. Avfettningen är petroleumbaserad och framtagen speciellt för att verka snabbt på smutsiga och våta bilar där de flesta andra petroleumavfettningar har svårare att verka maximalt.

Det går mycket snabbare att använda den här avfettningen och man behöver inte alls använda sig av mycket avfettning för att få ett resultat. Avfettning används som en förtvätt innan du tvättar bilen med schampo eller i en biltvätt. Detta är en av de absolut bästa avfettningarna som finns på marknaden.

Se priset här!

 

5. Avfettning, Turtle, Pumpflaska 1 liter

Avfettning, Turtle, Pumpflaska 1 liter

Detta är ett avfettningsmedel som är högkoncentrerat och det tar enkelt bort asfalt, oljefläckar, tjära och mycket mera.

Se priset här!

 

6. SONAX Power Clean – Sommar- och höstavfettning

SONAX Power Clean – Sommar- och höstavfettning

Denna produkt är en dunk med 5 liter avfettning för sommar och höst. Den här avfettningen är väldigt effektiv och löser svår smuts som bland annat olja, sot, och smuts.

Dunken innehåller hela 5 liter så du kommer inte att behöva köpa en ny avfettning i första taget.

Se priset här!

 

7. Turtle Wax Micro Power

Turtle Wax Micro Power

Detta är en väldigt effektiv avfettning från Turtle. Denna avfettning tar bort smuts som sitter väldigt hårt fast, som till exempel asfalt, vägsalt, fett och olja och självklart vanligt smuts. Avfettningen kommer inte att förstöra lacken eller metallen på bilen och den fungerar utmärkt på både våta och torra ytor.

Den här avfettningen är Svanenmärkt.

Se priset här!

 

8. Turtle Extreme Prewash-T

Turtle Extreme Prewash-T

Den här dunken innehåller 5 liter med effektiv avfettning. Avfettningen kommer att lösa svår smuts väldigt effektivt innan en riktigt biltvätt. Avfettningen kommer att vara kvar på ytan utan att dunsta eller rinna av.

Se priset här!

 

9. SONAX Xtreme Intensiv Avfettning

SONAX Xtreme Intensiv Avfettning

Detta är en väldigt effektiv avfettning som fungerar utmärkt att ta bort smuts och tjära med innan du tvättar bilen. Även denna innehåller mycket mindre petroleum än de flesta andra avfettningarna.

Eftersom den innehåller mycket mindre petroleum så är den väldigt skonsam mot plast och mer miljövänlig än de andra avfettningarna. Med denna avfettning ser du effekten direkt när avfettningen har verkat eftersom den färgindikerar. Du kan använda medlet på både torra och våta lacker, vilket är bra. Gelen kommer att dröja sig kvar på ytan.

Se priset här!

 

10. Ultimate All in one Avfettningsmedel

Ultimate All in one Avfettningsmedel

Här har vi ett allt i ett-avfettningsmedel. Denna avfettning är extremt effektiv på den svåraste asfalten och smutsen på bilen. Avfettningen innehåller emulgatorer som binder lösningsmedlet väldigt effektivt till vatten. Detta kommer att göra så att du får både en alkalisk effekt och petroleumets effekt. Denna produkt är framtagen och utvecklad med hjälp av bilvårdsföretag som är professionella.

Se priset här!

 

Köpguide

När du ska köpa ett avfettningsmedel så är det viktigt att tänka på vilken avfettning som passar till den årstiden som är just när du ska tvätta bilen. Det finns avfettningar som är anpassade för vår och sommar, sommar och höst och vinter och vår. Det är viktigt att du väljer rätt avfettning för rätt årstid.

När du ska tvätta bilen är det bra att ha en avfettning som tar bort all smuts väldigt effektivt. Vissa avfettningar jobbar väldigt effektivt mot asfalt och vägsalt, vilket är superbra för att inte riskera att bilen får fula repor i lacken. Läs alltid instruktionerna innan du börjar använda avfettningen.

 

Sammanfattning

När du ska köpa en avfettning så är det viktigt att du köper rätt avfettning för rätt årstid. Det är väldigt viktigt att du alltid läser instruktionerna för hur du ska använda avfettningen innan du börjar använda den. Det finns många olika avfettningar som är bra för olika slags smuts. Titta först hur din bil ser ut och vilken typ av smuts den har innan du köper din avfettning.

Det kan vara bra att köpa en lite större dunk med mer avfettning så att du inte behöver köpa nytt varje gång som du ska tvätta bilen. Det finnas avfettningar som fungerar utmärkt på lite svårare smuts som verkligen sitter fast och sedan finns det avfettningar som fungerar effektivt på lite lättare smuts. Som sagt så är det väldigt viktigt att du använder avfettningen på rätt sätt så att det inte blir fula repor och skador på lacken. Vissa avfettningar går att använda även på plastmattor och plastdetaljer. Om du är ute efter ett riktigt bra avfettningsmedel så ska du kika på någon av de listade produkterna som är framtagna för att du ska få ett så bra resultat som möjligt.

De listade avfettningarna är några av de absolut bästa avfettningarna på marknaden just nu.

 

Vanliga frågor kring avfettning

Innan du ska tvätta bilen så är det väldigt bra att använda en avfettning som tar bort de mesta av smutsen. Om du använder dig av avfettning så ska du alltid läsa instruktionerna först så att du inte gör på fel sätt. Det kan vara bra att du läser på om de olika avfettningarna innan du bestämmer dig för vilken avfettning som du ska köpa.

 

1. Är det bara att köpa en avfettning?

Nej, du måste köpa en avfettning som är rätt för den årstid som är när du ska tvätta bilen.

2. Fungerar alla avfettningar på samma sätt?

Nej, alla avfettningar fungerar inte på samma sätt. Vissa är mer effektiva mot svår smuts, som till exempel asfalt, medan andra funkar bra på lättare smuts.

3. Kommer alla avfettningar i sprayflaska?

Nej, alla avfettningar kommer inte i en sprayflaska. Det finns avfettningar som kommer i dunkar som du sedan fyller i en sprayflaska.

4. Måste jag använda avfettning innan jag tvättar bilen?

Nej, det måste du inte göra men du kommer att få bäst resultat om du gör det.

5. Använder man avfettning före eller efter man har tvättat bilen?

Avfettning ska du använda före du tvättar bilen.

6. Används avfettning på torra eller våta lacker?

Det finns avfettningar som fungerar utmärkt att använda på både våta och torra lacker medan vissa bara ska användas på torra och vissa ska bara användas på våta.

7. Varför ska jag använda avfettning innan jag tvättar bilen?

Det är bra att använda avfettning innan du tvättar bilen för att se till så att all smuts försvinner.
 

Vårt test har genomförts av flertalet personer, genom att ställa produkternas specifikationer, innehåll och funktioner mot varandra. Målet är att ge en transparent bild om den bästa produkten. I vissa fall har vi även testat den fysiska produkterna om detta anses vara relevant.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.